Ботев (Пловдив) и Лудогорец се изправят един срещу друг от 17:30 часа на "Коматево" в среща от 15-ия кръг на Първа лига. "Канарчетата" се намират в криза и имат 3 загуби и 1 равенство в последните си четири мача. Тимът на Николай Киров ще се опита да се върне на победния път, но срещу себе си има отбор, който се намира в уникална форма. "Орлите" имат 10 поредни победи в първенството и вече са лидер във временното класиране, като имат преднина от 3 точки пред втория Левски.

Притеснителен за домакините е и фактът, че те имат едва 1 победа над разградчани в 18 мача във всички турнири. Тя идва в двубой без значение в последния кръг на миналия сезон, когато Ботев спечели с 2:1 в Коматево, но Лудогорец игра с 8 юноши и резерви в тази среща. В същото време "орлите" са записали 12 успеха, а 5 срещи са завършвали наравно.

Проблемите в Ботев са свързани с травмата на Иван Стоянов, която продължава да го мъчи. Очаква се на негово място като титуляр да започне Наско Милев, който ще си партнира с Жоао Паоло. На вратата за "канарчетата" ще застане Георги Георгиев, а пред него ще действат  Панов, Стенио, Златков и Стоянов. Юсеин и Меледже ще са двойката дефанзивни халфове, а Косоко и Неделев ще оперират по двете крила.

Лудоготрец няма да разчита на Марселона и Витиня, които са с контузии. Георги Дерменджиев ще заложи на Владислав Стоянов на вратата и Сисиньо, Моци, Паломино и Натанаел в защита. В халфовата линия ще действат Дяков и Анисе, а по крилата - Кафу и Мисиджан. Атаката ще води Кешерю, а зад гърба му ще оперира Вандерсон.

Резултат с изображение за ботев пловдивБОТЕВ - ЛУДОГОРЕЦРезултат с изображение за лудогорец
днес от 17:30 часа по Диема Спорт HD
Пловдив, "Коматево"
Съдия: Станислав Ставров

Вероятни състави: 

Ботев: Георгиев, Панов, Стенио, Златков, Стоянов, Юсеин, Меледже, Косоко, Неделев, Милев, Паоло
Треньор: Николай Киров

Лудогорец: Стоянов, Сисиньо, Паломино, Моци, Натанаел, Дяков, Анисе, Вандерсон, Кафу, Мисиджан, Кешерю
Треньор: Георги Дерменджиев

Баланс между двата отбора в елита: 15 мача, 1 победа за Ботев, 5 равенства, 9 победи за Лудогорец - г.р. 9:21

Любопитни факти:
*Ботев няма победи в последните си 4 мача
*Лудогорец е в серия от 10 поредни победи в Първа лига
*Ботев спечели само една точка в последните си 4 мача
*Лудогорец е с най-резултатното попадение - 39 отбелязани гола
*Ботев не успя да спечели последните си 3 домакинства 

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига