Славия приема "Ботев" (Пловдив) в мач от 19-ия кръг на "А" група, който е много важен и за двата отбора. Двубоят стартира в 14:00 часа на "Овча купел", а загуба на домакините ще означава край на надеждите за попадане сред най-добрите седем. В момента Славия е на 10-ата позиция с 20 точки, а последното място в "седмицата" заема Черно море, който има 30 в актива си. "Ботев" (Пд) пък е с 31 точки и на всяка цена ще се стремят да победят днес, за да се изравнят с градския си съперник Локомотив (Пловдив) на 4-ата позиция. Освен това Станимир Стоилов иска избраниците му да натрупат самочувствие преди предстоящите сблъсъци с ЦСКА и "смърфовете" в следващите два кръга.

"Белите" са в подем и постигнаха две поредни победи в първенството - 2:0 над Нефтохимик и 1:0 срещу Локомотив (София). "Жълто-черните" пък в миналия кръг разбиха с 6:1 Черноморец и донякъде измиха срама за срамното 0:1 от Любимец на 10 ноември. Въпросът днес е дали "канарчетата" ще бъдат затрупани от бялата лавина, след като очевидно Славия влезе в ритъм и има сили да измъкне нещо от класния си противник.

Първият мач между двата тима този сезон беше много интригуващ, като "Ботев" (Пд) спечели трудно у дома с 3:2. Резултатът на 25 август откри бившият нападател на "жълто-черните" Атанас Курдов, който и днес заедно с Галин Иванов ще бъдат основната заплаха за Адам Стаховяк.

От състава на Мъри заради контузии аут са Тодор Неделев и Артур Енрике. Сивард Спрокел и Томаш Иршак пък са наказани. Добрата новина е завръщането на Мариян Огнянов, който най-вероятно ще остане на пейката, но в по-късен етап на срещата би трябвало да се появи в игра.

Очаква се Стоилов да заложи в атака на опитния Иван Цветков, а зад него да действат Вандер Виейра, Анисе Абел и Ромарио Кортзорг.

Освен преследването на важните три точки "канарчетата" ще се стремят най-после да прекъснат лошата си серия при гостуванията. "Ботев" (Пд) няма победа в 7 поредни мача на чужд терен. За последно "жълто-черните" взеха три точки далеч от Пловдив на 18 август, когато надвиха Черноморец с 2:0 на "Лазур".

БЛИЦ припомня също така, че "канарчетата" нямат победа над Славия в София от 20 години. За последно "Ботев" (Пд) побеждава "белите" в столицата на 9 октомври 1993 година с 3:1.

СЛАВИЯ - "БОТЕВ" (Пд)

Днес от 14:00 часа
София
, стадион "Славия"
Съдия: Цветан Кръстев
ПРЯКО ПО НЮЗ7

Вероятни състави:

logo_Slavia.jpg
СЛАВИЯ: Георги Петков, Радослав Димитров, Виктор Генев, Стефан Велков, Димо Атанасов, Янко Сандански, Алберт Банинг, Галин Иванов, Чавдар Янков, Фернандо Да Силва, Атанас Курдов
Контузени: няма
Наказан: Олег Шалаев
Треньор: Милен Радуканов


2_13.jpg

"БОТЕВ" (Пд): Адам Стаховяк, Йордан Христов, Бобан Грънчаров, Веселин Минев, Елведин Джинич, Георги Сърмов, Борис Галчев, Вандер Виейра, Абел Анисе, Ромарио Кортзорг, Иван Цветков
Контузени: Тодор Неделев, Артур Енрике
Наказани
: Томаш Иршак, Сивард Спрокел
Треньор
: Станимир Стоилов


"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ