Родните футболни запалянковци ще могат да гледат по телевизията гостуването на Литекс тази вечер на Рудар. Реваншът от втория квалификационен кръг на Шампионската лига стартира в 21:30 часа на Градския стадион в Подгорица. "Оранжевите" биха с 1:0 в първия мач в Ловеч преди седмица с гол на звездата Ивелин Попов.

Правата за излъчването на двубоя бяха купени от платения канал TV+, който могат да гледат само абонатите на "Булсатком". Както е известно, шеф на кабелния оператор е Пламен Генчев - член на Борда на директорите на Берое.

Той е платил 20 000 лева за директното излъчване на реванша между Литекс и Рудар. Предполагаше се, че срещата в Подгорица ще бъде предавана от БНТ1, който излъчи първия мач в Ловеч, но в крайна сметка сумата се е оказала непосилна за националната телевизия, както и за спортния канал RING.

От TV+ информираха, че са взели правата и за всички двубои на Левски, ЦСКА и Берое от квалификационните кръгове на турнира Лига Европа. В четвъртък телевизията ще предава и реванша на "сините" срещу Дъндолк, който ще се играе в Ейре. По същия оператор ще се гледат и сблъсъците на Левски срещу Калмар или Дачия, мачовете на ЦСКА срещу Клифтънвил или Цибалия, както и двубоите на Берое с Рапид (Виена). /БЛИЦ