Председателят на Съвета на Директорите на Берое Боян Боев остана разочарован от загубата с 1:2 от "Левски", но се закани на предстоящия съперник за Купата на България - лидерът в "А" група Лудогорец (Разград).
8_1.jpg
Шефът коментира накратко срещата със "сините", психологическото състояние в отбора с оглед малкото точки, собствеността в клуба, както и подвеждащите информации относно размерът на премиите в отбора. Боев обяви, че вижда в Купата на България възможност за ново начало, както и че вече са проведени разговори с Илиан Илиев за зимната селекция в клуба.

"Можехме да дадем повече, но за жалост загубихме. Нямахме късмет срещу "Левски", коментира Боев, цитиран от Beroe Online.

На въпрос дали отборът е излязъл от кризата, шефът отвърна: "Смятам, че играчите много по-рано излязоха от кризата. Още след първия равен или първата победа. Момчетата не са психологически затормозени. Донякъде нямахме и късмет срещу "Левски". Не смятам, че има психологическа бариера в тях."

"ТЕЦ Марица Изток 2 е собственик на футболен клуб Берое, притежава акциите му", обясни за пореден път Боев.

"Информациите, които излязоха в медиите за 100 000 лева отборна премия за победа, са пълна измислица. Няма такова нещо. Ще отнеса въпроса не само към останалата част от ръководството. Може би е необходимо PR-ът да се занимава с тези неща. Наистина това са писания, които уронват престижа не само на нас, но и затормозяват футболистите. Това не е редно. Не желая да излиза такава информация, но за жалост излиза", каза още той.

"Не смятам, че ще имаме проблем да останем в "А" група, ако имате това предвид. Виждам едно ново начало другата сряда в мача с Лудогорец за Купата. Смятам, че можем да вземем нещо от него и да тръгнем напред поне в този турнир. Имаме традиции за Купата, и то от скоро потвърдени. Смятам, че можем да направим нещо тази година", сподели още Председателят на Съвета на директорите.

БЛИЦ припомня, че Берое се падна с Лудогорец на 1/16-финалите за Купата на България. Мачът ще се играе в Стара Загора на 23 ноември (сряда) от 18:00 часа.