БФС ще провери мачове на ЦСКА и “Левски” за “черно тото”. Това потвърди вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев. Става въпрос за срещи на юношеските отбори до 19 години. Преди няколко дни “сините” загубиха с 0:6 от Черноморец, а “червените” записаха поражение в София с 2:4 от “Ботев” (Враца).

“Със сигурност ще се провери този сигнал. Виждате, че предприемаме сериозни мерки в борбата с това явление. Извадихме Спартак Плевен от първенството. След като забранихме на професионални футболисти да играят в юношеските отбори, залагането става по-трудно. За да се залага на такива мачове, условието на букмейкърите е да има наличие на минимум трима професионални играчи”, заяви Атанас Фурнаджиев, който беше гост в дискусионно студио “Дерби”.

“На срещата на Изпълкома на УЕФА в Санкт Петербург Борислав Михайлов ще повдигне въпроса IP адреси и дебитни карти на играчи да се проверяват. България не е в първите редици с “черно тото” по света. Това е явление, което генерира огромни финансови потоци в цял свят. Причината е, че нашият шампионат не е толкова интересен, колкото големите първенства в Европа. В момента нашата цел е да фокусираме вниманието на органите на реда върху това. За разлика отпреди една година, когато никой не можеше да получи санкция, сега тя е до 8 години затвор за всеки, който се занимава с това", коментира още Фурнаджиев. Шефът допълни, че БФС не може да вземе отношение по темата с българските футболисти, които бяха заподозрени в участие в “черно тото” в Малта (б.р. – мачът Хамрун Спартанс – Валета 2:8)./БЛИЦ