Испански инвеститори обещаха розово бъдеще на “Ботев” (Враца). Кандидат-купувачът Феликс Монео пристигна в България и обяви, че е готов да направи отбора достоен за влизане в Лига Европа.

Двете страни дадоха пресконференция, след двучасови преговори. На нея стана ясно, че испанците все още да далеч от вземането на властта в “Ботев”. Президентът на общинския клуб Чавдар Атанасов не вярва на обещанията. “Всичко изглежда прекалено хубаво, за да бъде истина. Нагледали сме се на измамници и аз съм много предпазлив. Към момента целта е не Лига Европа, а да не отпаднем”, сподели Атанасов.

Иначе Монео добави, че е готов и със селекцията. “Нашата цел е да доведем 25 нови играчи - бразилци и уругвайци. Плановете ни са много сериозни. Ще дадем шанс на българите, искаме да развием напълно и школата. Целта на проекта е това да се случи за 4-5 години. В кратки срокове трябва да постигнем споразумение дали ще работим заедно или не", каза Монео, който не пропусна да спомене, че е работил с Реал (Мадрид), Барселона и Валенсия.