Техническият директор на американския ФК Далас - Фернандо Клавийо, коментира трансфера на Антон Недялков в Лудогорец. У нас се разрази истинска война, в която се включи лидерът на феновете на ЦСКА Росен Петров, който обвини Христо Стоичков, че е натискал за продажбата на бранителя от ЦСКА в САЩ. Животното дори обяви, че Камата е взел 400 000 долара комисионна. Последваха отговори от легендарния футболист и от  благодетеля на ЦСКА Гриша Ганчев. В крайна сметка томахавката бе заровена.

Мълвата за неразбориите стигна и до ФК Далас, откъдето коментираха и намесата на Стоичков в преминаването на Недялков в клуба.

“Не съм изненадан, че Антон Недялков е готов толкова бързо за игра за Лудогорец. Травмата му не бе в рамото, а друга и по-лека, Момчето постави нещата на масата. Каза, че иска да се върне в България, за да стане шампион, както и да бъде близо със семейството си. Разбира се, опитахме се да го задържим, но разбрахме, че няма да можем”, обяви Клавийо пред “Просокър”. 

“В такива ситуации трябва да се действа внимателно. Той е щастлив, както и аз за него. Изненадан съм, че нещата се развиха така. Видях го за пръв път през декември, когато Христо Стоичков ми го препоръча. Но той не ми е влиял, просто видях един добър играч и го взехме. Нещата бяха добре, но тогава се случи това с рамото му. Не се чувстваше добре, започна да се оплаква, че му липсва семейството. И поиска трансфер. Бяхме изненадани, защото не искахме да се разделяме, но нямаше какво да направим. И започнахме да водим преговори с различни клубове. Търсихме бързо решение и за двете страни, намерихме го”, допълни шефът на Далас.