В Пирин (Гоце Делчев) реагираха остро срещу изказванията на кмета на Варвара, който обвини футболистите на неврокопчани във вандалски прояви след поражението от местния Балкан в неделя с 1:3. Георги Пенев твърди, че „Всички душове в банята са изскубнати. Няма счупени стъкла, но вътре все едно беше минал тайфун. Домакинът е констатирал това едва, след като неврокопчани напуснали стадиона. Заслужават да ядат гьостерицата”.

Изказването на кмета на пазарджишкото село и фен номер едно на тамощния отбор бе посрещнато на нож от ръководство и футболисти на Пирин (Гоце Делчев). Отношение по казуса взе изпълнителният директор на гоцеделчевци Костадин Гуцев, който не скри недоумението си от изказването на първия човек във Варвара.

„Не знам за каква гьостерица става въпрос, но явно първо те трябва да се ударят с нея. Мога с пълната си убеденост да кажа, че заставам зад нашите футболисти, които несправедливо са обвинявани в едно такова несправедливо прегрешение. Нито един от само двата душа в съблекалнята не е докосван и ние не сме отбор, който ще си позволява подобно отношение", коментира Гуцев пред БЛИЦ.

"Това, че домакините ни победиха заслужено е факт и аз поздравявам отбора за показаното на терена. Загубили сме и ние трябва да си направим своите изводи. Тук обаче може би трябва да припомня на въпросния господин някои особености при организиране на футболна среща, ако съответно ангажираните в клуба на Балкан не са му разяснили или е забравил. Съблекалнята се приема от представител на гостуващия отбор заедно с такъв и от страна на домакините. Прави се предварителен оглед и ако има някакви проблеми се сигнализира на ангажираните с присъствие длъжностни лица. По същия начин се издава съблекалнята и при установени нередности или щети се сигнализира дежурният делегат, ако има такива. Съставя се протокол, в който се описват и следва да бъдат заплатени от този който си е позволил подобно нещо. Ние сме готови да понесем отговорността си, ако наши футболисти са изскубнали двата душа в съблекалнята или има нещо счупено, но в крайна сметка липсва съставен подобен документ. Така че ние не дължим нищо, а напротив дължи ни се извинение от страна на кмета на Варвара за думите му, които са неверни и хвърля кал по Пирин. Смятам, че не е нужно да се отделя толкова внимание на такова некоректно изказване, а май е по-добре той да се замисли да не прехвърля прегрешение от болната на здравата глава. Сега имаме да мислим за далеч по-важни неща като например реванша за Купата срещу Литекс и предстоящото ни домакинство за шампионат в неделя, а не излишно да нагнетяваме напрежение или да си разваляме настроението с някакви неистини”, добави клубният началник на неврокопчани.

Той даде да се разбере, че за реванша за Купата на България срещу Литекс в Пирин няма проблеми с контузени и наказани футболисти. Гуцев каза, че играчите са готови да се вложат напълно в този двубой, независимо от аванса на съперника от града на люляците след 3:1 в първия мач. Шефът в клуба обяви, че докато има и малка надежда футболистите на отбора ще се вложат напълно в името на успеха, след като преди две седмици заслужиха добри думи за представянето си в първия двубой. Реваншът в Гоце Делчев стартира в 13:00 часа.