Двубоят на Литекс срещу Верис (Молдова) бе отложен с 24 часа. Причината е проливният дъжд, който се изсипа над Ловеч и региона в последните няколко часа. Теренът е наводнен и няма как срещата да започне днес от 20:45 часа. Съдиите и дежурния делегат решиха мачът да бъде отложен с 24 часа и бе изместен в София. В първия мач двата тима направиха 0:0 в Молдова.

"Съдийската бригада прецени, че при тези условия не може да играе футбол и по-важно е здравето на футболистите. Ще видим какво точно ще се случи. Може да играем и на нашия стадион. Съществува обаче вероятност двубоят да се проведе извън Ловеч, София също е вариант. Все още не сме взели окончателно решение, предстои да стигнем до него", коментира пред БЛИЦ главният мениджър на "оранжевите" Стойчо Стоилов.

Победителят от двойката ще се изправи във втория квалификационен кръг срещу Дьошдьор (Унгария) или Биркиркара (Малта).

За последно пороен дъжд създаде проблеми надомакините от Ловеч на 17 май в мача от последния кръг между Литекс и "Левски". Тогава "сините" победиха с 1:0. Двубоят обаче се игра под проливен дъжд и дори градушка. Съдията Ивайло Стоянов обаче не прекъсна двубоя въпреки че през второто полувреме теренът приличаше на езеро.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа