Изпълнителният директор на Локомотив (София) Георги Марков отвърна на нападките на вече бившия директор на клубната ДЮШ Ивайло Аспарухов, като на свой ред също отправи остри обвинения. “Аспарухов е един обикновен лъжец и интригант. Договорът му изтече на 30 юни и аз не го поднових. Той може да си говори каквото иска, но това е истината, заяви Марков пред БЛИЦ. – Твърди, че 6 месеца не е получавал заплата. Не е вярно. Да, не крия, че в школата имаме затруднения. Треньорите не бяха взимали заплати, но почти всицчко вече е е изчистено. Дължим вече само по едно възнаграждение.

Аспарухов няма пролиценз, лъже, че притежава такъв. Когато го попитах има ли лиценз, той ми отвърна, че има, но не си го е подновил заради пари. Аспарухо трябваше сам да си е подал молба за напускане още през април. Питайте го, той си знае защо. А и колко нарушения е направил, знаете ли? Не може да ходи и да заплашва секретарката на клуба. Момичето дойде разтреперано при мен, за да ми се оплаква. Искал е да му отвори касата, за да вземе пари оттам. Нали не е взимал заплата, аз обаче имам друга информация. Казват ми, че е дърпал от таксите на децата в ДЮШ.” Ивайло Аспарухов от своя страна твърди, че не заема тази длъжност от 1 август, тъй като е прекратил едностранно договора си.

"Прекратих едностранно договора си. Причините са две. Първата е, че от шест месеца не съм получавал заплати, което само по себе си е достатъчно основание. И втората причина е, че от една година съм на този пост, но не съм усетил никаква подкрепа в моите идеи, никакво съдействие и не виждам единомислие от страна на изпълнителния директор Георги Марков и техническия директор Кристиян Добрев", заяви Аспарухов и побърза да отговори на нападките от страна на Марков.

”Този човек вече преля чашата с нахалството си. Досега не исках да стигам до съд с родния си клуб, но явно ще се стигне и до там. Как да коментирам думите на един човек като Марков? Под достойнството ми е да му отговарям на него, който е със завършен само трети клас. Позволява си да говори небивалици по мой адрес. Всъщност той бъркаше в клубната каса, за да плаща на мъжете. Знаех това, но си мълчах за доброто на Локомотив, за да не стават панаири и скандали. Мога да му кажа само, че ще се видим в съда”, каза Аспарухов пред БЛИЦ.