ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Спортният директор на Лудогорец Георги Караманджуков говори пред медиите преди началото на зимната подготовка на тима. Той коментира и изявлението на нападателя Бърнард Текпетей, който в родната си Гана обяви, че към него има интерес от английската Висша лига. Директорът при "орлите" беше категоричен, че вероятно само 1% от спряганите в медиите имена за нови играчи на разградчани отговарят на истината.

“Нормално е да има интерес към нашите играчи. Много момчета се представиха на високо ниво. Официално запитване за Бърнард Текпетей от клуб от Висшата лига няма, но има от други отбори. Нашето желание е да запазим отбора си. Има интерес към българските състезатели. За един от тях е доста напреднал. Не искам да сме спънка, но Лудогорец не продава на всяка цена. Тази година и от финансова гледна точка е най-успешна. Особено заради излизането от групата. Донесе сериозни приходи от УЕФА. Знаете, че не само Лудогорец, но и всички български отбори получават. Тази година ще си разделят допълнителни три милиона. УЕФА си пращат данни, сведения. Излизането от групата носи точки и пари. Длъжни сме да сме готови за всякакви ситуации и да ги решаваме. Няма официален интерес за Доминик Янков от Гьозтепе”, каза Караманджуков.

„Лудогорец продава много скъпо. Няма как да неглижираме целите, които си поставяме за сметка на някой друг милион. Не гледаме само парите, а дали футболистите ще имат развитие на новото място. Във всички клаузи на нашите футболисти имаме и процент при бъдеща продажба. Очакваме допълнителни приходи. Винаги имаме план „Б“. Селекционният отдел непрестанно представя на треньора, спрямо изискванията му, профил футболисти и той одобрява. Ходим, наблюдаваме и сме зависими от финансовите условия. Длъжни сме да спазваме финансовия феърплей. На мониторинг сме на всеки три месеца поради непрекъснатото участие на Лудогорец в груповата фаза. Ако се стигне до продажба, ще вземем футболист.“

200 лв. Начален Бонус Спорт!

"Изпратихме много тежка и трудна, но същевременно една от най-успешните години в историята на Лудогорец. Започнахме с много контузии в началото на януари, което доведе до привличането на нови футболисти в последния момент. Спечелихме една трудна, но много сладка титла. След кратко колебание в представянето и в нашето първенство, и в Европа, имаме удоволствието през последните 50 дни да се наслаждаваме на Лудогорец, който всички искаме да виждаме и който се харесва на хората и на нашите собственици. Специално искам да благодаря на треньора Георги Дерменджиев, който успя да върне самочувствието, доверието и вярата в качествата на футболистите. Мисля че единодушно може да кажем, че Лудогорец направи фантастичен финал на 2023 година“, анализира спортният директор на „орлите“.

„За половината от тези имена, които се спрягат за Лудогорец, не знам дали има 1% успеваемост. Истината за трансферите при нас е ясна - когато има нещо реално, веднага ви информираме. Не сме криели случващото се в клуба“, коментира шефът при „орлите“

„Лудогорец винаги е имал най-добрите футболисти, това е от самото начало. Като потвърждение на моите думи, бих искал да кажа, че само нашите футболисти успяват да играят на много високо ниво. Каули и Сантана са в топ 5 на халфовете в Бразилия. Виждате какво правят Тиаго и Кирил Десподов, което показва, че Лудогорец има най-добрите футболисти. И без тях отборът намери своето лице и се надявам, че заедно с треньорския щаб ще постигнем задачите на Лудогорец", завърши Георги Караманджуков.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!