Лудогорец се завърна от Милано след мача с Интер, който се игра пред празен стадион. Българският шампион загуби с 1:2 от италианския тим и с общ резултат 1:4 отпадна на 1/16-финалите на Лига Европа. Заради коронавируса "орлите" се прибраха веднага след мача, въпреки че според предварителните разчети беше предвидено да пренощува в Милано.

„Направихме по-добър втори мач. Имаше няколко минутки, в които започнахме да мечтаем, но за съжаление, класата си каза думата. Видяхте как се разви мачът. Аз съм горд с нашите футболисти. Искам да ги поздравя за цялостното им поведение не само по време на мача, но и по време за престоя.

Поздравявам футболистите за дисциплината, за начина, по който подходиха, както и за разбирането. Горд съм с тях и си пожелавам следващото лято да ни очаква още една успешна еврокампания”, коментира изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

„Това, което ми прави впечатление е, че ние подхождаме доста по-сериозно към ситуацията с коронавируса. При италианците е обратното. Те например носят маски, когато човек е болен. Смятат, че за да носиш маска, трябва да си болен. Това е въпрос на начин на мислене.

Ние спазихме абсолютно всички препоръки на българското правителство. Смятаме и така да продължим през следващите дни, за да гарантираме на 100% сигурността на отбора и на всички”, каза ще той.

Петричев заяви, че не вижда причина отборът да бъде под карантина. „Предстои да се направят тестове. Надявам се да бъдат на 100% отрицателни. Продължаваме напред", посочи той.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа