Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев взе отношение по случая със скандала с Литекс и полемиката дали да бъде изваден от "А" група, или да бъде оставен.

"Честно да ви кажа, вие знаете, че през годините е имало доста престрелки между двата лагера Литекс и Лудогорец. Най-вероятно очаквате от мен да кажа, че трябва да им се отреже главата. Моето мнение обаче е по-различно. Литекс е отбор със стойност, който е хубаво да бъде в "А" група. Това е мнението ми генерално, но... да не забравяме, че има правила, които трябва да се спазват. Дали Литекс трябва да бъде оставен, или да бъде изваден, трябва да го кажат хората, които определят правилата", заяви Ангел Петричев.

"Някои неща от тяхното развитие сме ги отчели като положителни. Виждаме как работи школата им, прекалено много позитиви има проектът Литекс. Много от техните подрастващи са в юношеските и младежки национални гарнитури. Хората, които определят правилата обаче, трябва да кажат, дали отборът трябва да бъде оставен. Не съм аз човекът, който да каже. Аз какво мисля, няма значение", допълни още директорът.

Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков също се изказа по въпроса с тима от Ловеч: "Доста неприятно се случи с Литекс. Губим стойностен съперник, срещу когото сме играли винаги завързани мачове. Както обаче каза и господин Петричев, правилата трябва да се спазват. Не са добре нещата, ЦСКА и Локо София ги няма - отбори с традиции."

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016