Административният директор на Малеш Кирил Орманлиев остана много доволен, че точно ЦСКА ще гостува в Микрево в мач от 1/8-финалите за Купата на България. Шефът на скромното тимче от Западната "Б" група смята, че ще се получи истински празник за селото от Община Струмяни, което е с население около 2000 жители. Орманлиев сподели пред БЛИЦ, че за него, както и за голяма част от останалите в отбора, срещата с ЦСКА е по-специална. Причината е, че почти всички в Микрево симпатизират на "армейците".

- Г-н Орманлиев, на стадиончето в Микрево ли ще се играе срещата?
- Да, готови сме да приемем ЦСКА. Точно тях искахме за съперник. Голям празник ще се получи. И на Димитър Пенев му казах, че ще се чувства отлично в Микрево. Той поиска фъстъци, ще му осигурим. Всички са добре дошли. Аз от малък съм от ЦСКА, баща ми, цялото ми семейство. Президентът ни Валентин Чиликов също е от ЦСКА.

- Да разбираме ли, че нямате шанс срещу именития си съперник?
- Всичко може да се случи във футбола. Важното е да стане голям празник. Сигурен съм, че така ще се получи. При нас организацията е отлична. Г-н Чиликов много държи на това.

- Колко фенове очаквате да присъстват на мача?
- Поне 3000. Колкото повече - толкова по-добре. Над 3000 събрахме и преди години в едно люто македонско дерби със Симитли. Невероятна атмосфера беше, и сега няма да е по-различно.

- Разбрахте ли се с ЦСКА на коя дата ще ги приемете?
- Никакви проблеми нямат. Приемаме ги, когато кажат. Няма да им правим спънки. Щом искат на 8 декември, тогава да идват. Чакаме ги с нетърпение.

- А колко привърженици на ЦСКА сте готови да приемете?
- 400 без проблем ще ги поберем. Но мисля, че няма да има проблем фенове на ЦСКА да бъдат настанени сред нашите привърженици.

- Каква ще бъде цената на билетите за гостите?
- Най-вероятно 5 лева.

- Каква е връзката на треньора Пламен Мицански с национала и футболист на Кайзерслаутерн Илиян Мицански?
- Пламен е чичо на Илиян.

- Кой е звездата на Малеш (Микрево)?
- При нас няма звезди. Имаме 6-7 момчета, които са в отбора още от "А" окръжна, от началото са в Малеш. Бяхме 4 години във "В" група, по нормален начин влязохме в "Б". Мисля, че се представяме много успешно, на една от челните позиции сме. Нямаме някой футболист, който да е страшилище за ЦСКА. Най-опитният ни е Лъчо Дафков, беше в Пирин (Благоевград). Вратар ни е Васко Василев. Той е много опитен, взехме го от Академик (София). Атаката ни води Светльо Сакаджийски. Взехме го от Сапарева баня. Нашите момчета са много трудолюбиви. Може пък да сторим сензация и да направим нещо срещу ЦСКА. Нищо не се знае.

- Очаквате ЦСКА да ви подцени ли?
- Не вярвам. Тяхната задача е на всяка цена да спечелят Купата на България.

- Малеш участва ли в "черно тото"?
- В такива схеми не влизаме. Президентът ни Валентин Чиликов също е много против тези неща. В Малеш думата "черно тото" не съществува. Такива работи просто не могат да се случат при нас.

- Трудно ли ви беше срещу Видима-Раковски?
- Играхме като равен с равен, въпреки че те са от "А" група. Дори ги изпуснахме в редовното време. Трябваше още тогава да ги победим и изобщо нямаше да се стига до продължения и дузпи.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ