Новият член на Управителния съвет на Нефтохимик Николай Тодоров, говори пред журналисти веднага след като приключи срещата с футболистите от представителния отбор. Тодоров декларира пред медиите, че всички футболисти от отбора днес започват нормални тренировъчни занятия. Първото занимание на „шейховете“ от лятната подготовка е днес от 18:00 часа в Долно Езерово.
 
„Правим всичко възможно, за да осигурим нормални условия за подготовка на отбора. Разговаряхме със собственика Николай Филипов, с чиято помощ бе осигурено финансирането на подготвителния лагер. Имаме подкрепата на Община Бургас и кмета Димитър Николов и в сряда ще имаме разговори с него по повод подкрепата за Нефтохимик от бургаския бизнес“, заяви Тодоров.
 
Членът на Управителния съвет сподели, че се надява на по-силна подкрепа и от страна на бизнеса, за да може отборът да е спокоен и да започне нормално първенството в „А“ група. Той бе категоричен, че Нефтохимик трябва да играе своите мачове в Бургас, като ще се водят разговори за ползването на стадион „Лазур“. Новото ръководство на клуба очаква с оптимизъм предстоящите през септември разговори с „Лукойл“ за спонсорство, но дотогава ще се търсят и други възможности за финансиране на отбора.