Пирин (Благоевград) най-вероятно ще бойкотира мача от третия кръг на "А" група срещу Славия, поне така се закани изпълнителният директор на "орлетата" Малин Халачев.

Това стана ясно след рекордно дългото тричасово заседание на СТК, на което бяха извикани адвокатите на Миньор и Пирин по случая Даниел Златков.

Веднага след като БФС присъди двойника на Кристиано Роналдо на отбора от Перник стана ясно и друго решение, касаещо благоевградския тим. СТК посочи "Стадиона на мира" в Перник или "Васил Левски" в София за място на провеждане на двубоя със Славия. Освен това той е изместен за 16:00 часа в събота, вместо за 16:45.

"Почти сигурно ще бойкотираме мача. Досега бяхме в заседателната зала като спорещи страни с Миньор и сега имат наглостта да ни пращат да домакинстваме в Перник", коментира пред "Гонг" Малин Халачев.

От СТК обясниха, че за мача Пирин - Миньор от първия кръг е било направено изключение той да се играе в Симитли, където искат да домакинстват "орлетата" и сега.

"Видя се, че в Симитли няма условия както за домакинската, така и за гостуващата публика и този стадион няма лиценз. Ние им даваме два варианта за събота – Перник и "Васил Левски", а те избират", заяви говорителят на комисията Марин Маринов. /БЛИЦ