ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

Ръководството на Пирин (Гоце Делчев) реагира светкавично и не скри своя протест срещу съдийството на столичния арбитър Таско Тасков по време на двубоя с Черноморец, който "акулите" спечелиха с 1:0. В двубоя реферът на няколко пъти си навлече гнева не само на домакините, но и на гостите, които бяха недоволни от отсъжданията му. Треньорът на Черноморец Димитър Димиторв–Херо отсече: „Това е срамно съдийство. Какво да говоря повече, ако започнем да говорим, няма да ни стигнат часове, и то много.“

От управата на Пирин пък своята позиция пред БЛИЦ изказа председателят на УС на клуба Антонио Сакаджийски. Според него избраниците на Тенчо Тенев са били ощетени, след като Тасков и колегите му на няколко пъти са показали двоен аршин по отношение на домакините. Освен това клубният началник обяви, че се обмисля подаването на жалба относно ръководенето на двубоя от Тасков, който не е бил на нивото на сблъсъка и е демонстрирал афинитет към гостуващия отбор.
Антонио Сакаджийски обясни основните доводи за евентуална жалба по отношение на съдията: „Никой не оспорва победата на Черноморец или иска да я омаловажава. Победиха ни и това е, можехме и ние да сме победители, но не се получи. Въпросът е: Нужна ви е помощ на гостите от Бургас, за да ни надиграят? Не мога обаче и не искам да повярвам в действията на съдията, и че той съзнателно е дал рамо на Черноморец, като с решенията си ощети нашия отбор. Той се подигра с усилията на играчи, треньори и ръководство, показвайки двоен аршин при отсъжданията си. Далеч съм от идеята да правя детайлен разбор на показаното от човека в черно и неговата работа, защото задълбоченият преглед е работа на натоварени с това длъжностни лица. Но мога да не се спра само на две-три ситуации, в които везните определено съдията си затрая. Какво можем да кажем за положението в 32-aта минута, когато Борислав Хазуров бе повален от противников футболист, който практически предотврати с това гол във вратата си, след като нашият нападател излизаше сам срещу Стоян Колев. Таско Тасков обаче си замълча и дори не свири фаул, камо ли дузпа. Къде остана наказателният картон, който по мои скромни виждания можеше да бъде червен. Арбитърът обаче остана ням и глух. Сигурен съм, че при подобна ситуация пред нашата врата нямаше да си затрае. Щеше да ни нашари, та и дузпа щеше да даде. Това поне се видя от останалите му отсъждания. След това Драги Коцев също бе повален, няма никаква негова реакция, даже и за симулация говори. Ами какво да кажем, след като подобни положения веднага бяха отразявани за гостите, за нас имаше фаулове около центъра и в нашетополе, по-напред не. За гостите обаче можеше да има наказателни удари, които се даваха и при неправилно тичане или дишане на наш състезател. Това, ако не е двоен аршин, здраве му кажи."

"Друга очевадна несправедливост е изгонването на помощник треньора ни Минчо Минчев. Каква е причината за това, след като той не е обиждал никого, нито е напускал зоната, отредена за треньорския екип? Какво ще каже Таско тасков заедно с колегите си, след като поне на два пъти хора на Черноморец изскачаха от своята зона и отиваха до четвъртия съдия, но това може да се пренебрегне и да се приеме за нормално, защото е направено от хора на бургазлии и няма никакви последствия. Каква е санкцията за онези длъжностни лица от страна на гостите, които в тунела псуваха съдията на майка, ама арбитъра все едно нищо не е станало, няма реакция? Нашият помощник треньор обаче бе пратен на трибуните за нищо при първата му реакция на скамейката. Това, ако не е двоен стандарт, здраве му кажи", добави Сакаджийски пред БЛИЦ.

"Недоумявам още нещо. Защо се стига до подобно отношение към нас? Нима ние като малък клуб нямаме право да съществуваме? Дали само големите отбори имат право? Къде е справедливостта? Защо е нужно да се дава рамо на едни, за едни отбори съдиите да бъдат бащи, за други – мащехи? Нали всичко трябва да се решава на терена – честно между двата отбора със спортно майсторство и спортни средства? Щом сме от малък град и малък клуб, да ни тъпчат постоянно ли? Не искам да се замислям за труда на всички – треньори, играчи, ръководство, които дават всичко от себе си, за да се извърши една качествена подготовка и да сме максимално готови преди мача. В крайна сметка някой идва и се подиграва с всичко това. Тогава има ли смисъл от усилията, които се полагат. Ако сме далеч, ако идваме малко настрани, някой иска да ни елиминира, да си каже. Нима нямаме право да се трудим и да се развиваме, или само големите клубове имат право на това. Нали навсякъде е известно, че от малките отбори тръгват много големи футболисти за грандовете? Стига двоен стандарт“, коментира още председателят на Управителния съвет на Пирин (Гоце Делчев).

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА