Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

"Ботев" (Пловдив) победи с класическото 3:0 вицешампиона на Албания Теута в последната си контрола преди старта на първенството в "А" група. Проверката се игра пред около 7000 зрители на стадион "Пловдив". Тя обаче беше помрачена малко преди края, когато двама видимо подпийнали ултраси на "канарчетата" нахлуха на терена. Единият дори си позволи да блъсне стража на гостите от Албания.

Охранителите бързо заловиха провинилите се фенове, а действията им провокираха скандал между част от агитката на "Ботев" и органите на реда. Наложи се дори намесата на спортния директор Александър Александров, който въдвори ред. В крайна сметка не се стигна до по-сериозни инциденти и контролата се доигра.

По един гол в мача вкараха Тодор Неделев в 6-ата минута и Иван Цветков в 33-ата. Играч на албанците пък си отбеляза автогол в 27-ата.

След срещата не се коментира толкова добрата игра на избраниците на Ферарио Спасов, а случилото се с феновете малко преди края. Президентът на клуба Юли Попов дори излезе с официално обръщение, в което обяви, че "Ботев" няма нужда от хулигани. Шефът изрази мнение, че проявата на подпийналите ултраси е срам за ботевизма, както и съобщи, че за официалните мачове ръководството на клуба ще вземе всички необходими мерки да изкорени неадекватното поведение от публиката и да не допуска до трибуните на стадион "Христо Ботев" хората, които пречат на футбола.

Цялото обръщение:

Искрено сме огорчени от поведението на хората, които предизвикаха грозните сцени в края на фуболната среща между отборите на "Ботев" и Теута. Въпросните лица не могат да бъдат привърженици на нашият клуб, нито пък на спорта. Подобни действия рязко контрастират с идеите, които ФК "Ботев" изповядва, както и с репутацията, която имаме и продължаваме да градим.

Наясно сме, че хулиганското поведение е присъщо на малка част от "жълто-черната" публика, но това не ни успокоява по никакъв начин. Нито ръководството, нито футболистите, нито истинските ботевисти от всички поколения имат нужда от подобни гамени. Те са срам за ботевизма! Клубът гради своята нова визия и е недопустимо, хора с нисък морал да избиват комплексите си по подобен начин на гърба на футбола, както и да пречат на развитието на "Ботев".

На цялата футболна общественост вече е ясно, че в нашия клуб се инвестират солидни средства във всяко едно отношение. За кратко време отборът бе напълно обновен, а успоредно с това се работи усърдно по материалната база. Искаме да се върнем в елита в ролята на респектиращ фактор, с който всички да се съобразяват. Простащината, на която станахме свидетели може само да попречи това да се случи. Тя е способна да унищожи труда на всички, които работят в името на "Ботев".

Призоваваме привържениците на клуба да бъдат на необходимото високо ниво и да служат за пример на останалите. Най-вече на младото поколение, защото отговорността да възпитаваме децата в ценностите на спорта е наша.

Ръководството на клуба ще вземе всички необходими мерки да изкорени неадекватното поведение от публиката на "Ботев" и да не допуска до трибуните на стадион "Христо Ботев" хората, които пречат на футбола.