ФИФА е уведомила мениджъра Дуарте Коща, че ЦСКА е превел малко над 1,6 милиона лева на тримата футболисти Нелсон Барош, Диас Рибейро и Тангариня. Това се случило още на 1 юли. Ден преди това "червените" публикуваха на официалния си сайт същата новина, уверявайки всички, че трансферното ембарго ще падне съвсем скоро.

Въпреки това забраната продължава да е в сила, което притеснява феновете на ЦСКА. На всичко отгоре се появи слух и за дълг към... Бруно Акрапович. 

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Топката успокои един от важните фактори на "червените".

"ФИФА дава три работни дни на играчите и техния мениджър  да потвърдят, че са получили парите. Ако те не го сторят в този срок, ФИФА ще тълкува това като потвърждение и ще свали официално забраната на ЦСКА да картотекира футболисти. Което ще рече, че в средата на тази седмица ембаргото ще е в историята и за първия ни официален мач ще разчитаме на новите попълнения. Що се отнася до Бруно Акрапович - това си е спекулация. При него всичко сме изчистили още през април", коментира пред БЛИЦ финансовият директор на ЦСКА Трифон Попов.  

Любопитното е, че още на 15 април босненският специалист призна същото пред БЛИЦ - че е получил сумата, която „червените“ му дължаха. Ставаше въпрос за 100 000 евро.

„ЦСКА ми изплати това, което ми дължеше. Случи се преди около месец. Не искам да назовавам конкретни цифри. Не искам да отговоря и на въпроса ви дали съм завел дело“, заяви тогава Бруно пред нашата агенция.