ЦСКА уважи провеждането на седмия юношески турнир по футбол за Купата на "Червена чета Радецки" в град Козлодуй. Изпълнителният директор на клуба Стоян Орманджиев изгледа финала на надпреварата, организирана от местния фенклуб и целяща да запали подрастващите още от деца да спортуват и разбира се, да заобичат славния армейски клуб.

В празника се включиха близо 100 деца от училищни тимове в града и региона, като на всички тимове бяха подарени екипировка в червено-бели цветове, футболни топки и спортни пособия.

Представителят на „армейците“ връчи купата и златните медали на победителите и ги зарадва със специална изненада. През лятото на най-добрите от тях ще бъде предоставена възможност да тренират една седмица с връстниците си от ЦСКА. 

Заедно с привържениците пък бяха обсъдени изминалия сезон, перспективите за новия, както и строежа на стадиона. Орманджиев връчи на „четниците“ специален плакет с благодарност за всеотдайната подкрепа. Юбилеен фотоалбаум с лично посвещение от Димитър Пенев пък бе подарено на кмета на града Маринела Николова.

Орманджиев покани всички деца от турнира да посетят някой от предстоящите мачове в европейските турнири, а в музея на стадион „Българска армия“ да се докоснат отблизо до величието на клуба. ЦСКА ще съдейства за организирането на силен международен турнир догодина като ще се включи със своя юношеска формация от школата.

Фенклубът „Червена чета Радецки”- Козлодуй се утвърди през последните години като един от най-влиятелните и активните в Северна България.

„Обединява ни любовта към ЦСКА. Разстоянието до София и другите градове, където играе любимия отбор не е малко, но се стремим винаги да бъдем по стадионите и да подкрепяме момчетата. Паралелно с това целим да запалим по червената идея малчуганите в нашия град и региона и от малки да ги учим на армейски ценности като морал, достойнство и феърплей.“, споделиха ръководителите на сдружението Георги Павлов и Петър Сакалиев.