Административният директор на ЦСКА Димитър Димитров обясни какво е правил на полувремето на финала за Суперкупата с Литекс в съдийската стая при Антон Генов и помощниците му. “Червените” спечелиха с 3:1 и грабнаха трофея. След края на двубоя президентът на ловчанлии Трифон Попов нападна Генов и попита какво е правел Димитър Димитров в неговата стая на полувремето.

“Получи се много смешна ситуация. През първото полувреме скъсаха фланелката на Грегъри Нелсън и той доигра полувремето с отпрано парче на гърдите. На полувремето влязох при Генов, за да го попитам какво да правим. Тъй като черният екип ни е трети, все още нямаме по две фланелки от новата екипировка. Имаме в наличност повече червени е бели. Помолих Генов Нелсън да облече чисто черна фланелка и с изолирбан да изпишем номера му на гърба. Той обаче не позволи. Каза: “Мисля, че не е удачно да направим така, тъй като ще се изпоти и номерът ще се отлепи. При това положение трябва да го вадя от игра, ще стане голям цирк. Все пак е финал за Суперкупата”. Дълго дискутирахме проблема, затова бях при съдиите”, каза Каубоя пред БЛИЦ.

“Смешно е от Литекс да твърдят, че ще влизам да натискам съдиите. Те трябва да се научат и да имат достойнството и да губят. Надиграхме ги категорично и мисля, че трите гола са най-малкото, с което можеха да се отърват”, допълни още директорът на “червените”.

“Проблемът с Нелсън беше решен като той облече чисто черна фланелка под игровата му, която си остана скъсана и през второто полувреме. Просто отдолу облече друга черна тениска, за да не се вижда голото му тяло. Имахме вариант и да я зашием, но прекалено дълго се увлякохме в дискусия какво да правим и загубихме време”, допълни още Димитров./БЛИЦ