ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов посочи причината за смяната на треньора Саша Илич с Нестор Ел Маестро. Той обяви, че отпадане от Сепси ще бъде провал за европейското участие на тима. Филипов беше категоричен, че не очаква изходящи трансфери от ЦСКА. Той говори пред медиите преди заминаването на "армейците" за Румъния, където утре предстои реваншът срещу Сепси в Лигата на конференциите. "Червените" записаха домакинска загуба с 0:2 в първия мач, игран преди седмица.

„Резултатът е неблагоприятен за нас и трябва да заличаваме пасив от два гола. В крайна сметка това ни е целта и затова отиваме. Подготвени сме за труден мач, в който трябва да доминираме, да победим и да продължим. Цифрите нямат никакво значение. Двубоят ще е коренно различен от мачовете на двата отбора в първенствата. Ще дадем максимума от себе си, за да продължим. Сезонът не е само Европа, но и първенството, и Купата. Ако отпаднем от Сепси, ще бъде провал в евротурнирите. На ЦСКА не му приляга да отпада на този етап, независимо че играе срещу един много стойностен отбор като Сепси“, заяви Филипов.

„Аз се надявам да има импулс в играта ни след смяната на треньора. Тези три дни се използваха максимално добре. Тренира се предимно с тактическа насоченост. Мисля, че отборът ще има коренно различен облик от този в София. Треньорът ще реши кой ще е капитан на отбор“, допълни изпълнителният директор на ЦСКА.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

„За момента не планираме друго отлагане на мачовете. Ако продължим след Сепси, треньорът ще си каже вижданията по въпроса. Искахме треньор, който няма нужда от адаптация в отбора и познава добре българското първенството. Нямах преки наблюдения върху Нестор Ел Маестро, но последните три дни съм възхитен от работата, която върши. ЦСКА е клуб, на който малко треньори биха отказали да застанат начело. Това е популярен клуб не само в България, но и Европа“, допълни той

„За Саша Илич искам да кажа само хубави неща. Благодаря за работата му и на неговия екип. Уважавам страшно много човека Саша Илич. Един наистина голям човек. За това говори и начинът, по който се раздели с отбора. Имам доста голям опит във футбола и за пръв път присъствам на емоционална раздяла. Имаше хора, които се разплакаха. След силната година, която направихме и само една точка не ни стигна да станем шампиони, имахме желанието и натам беше насочена селекцията да се надгради с качество отбора. Имахме големи очаквания, но първите три мача не дадоха това, което очаквахме. Играта и състоянието на отбора не бяха на нужното ниво и се прибягна до смяна на треньора, за да се потърси импулс в отбора“, призна Филипов.

„Не ми се вярва да има изходящи трансфери. Отворен е до 6 септември, но не се планират такива трансфери дори при негативен резултат в Румъния“, коментира изпълнителният директор.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!