Преди първата тренировка на ЦСКА за 2011 година на стадион "Българска армия" се проведе пресконференция, на която присъстваха изпълнителните директори Венци Живков и Емил Костадинов, треньорът на тима Милен Радуканов и адвокат Радостин Василев.

Венци Живков направи интересен коментар по повод трансфера на Спас Делев във Волга. Както е известно, клубът обяви малка трансферна сума за продажбата на нападателя в руския новак и бе обвинен в лъжа. Според слуховете ЦСКА ще получи 600 000 евро от Волга, но официално договорът ще бъде подписан за 120 000 евро, като по този начин "червените" ще дадат по-малка сума на Пирин, който чака процент от сделката с Делев.
 
“Нашата основна цел е да продаваме играчи в Русия. Искаме да направим връзки и контакти. В това отношения Спас Делев е инвестиция. По този начин ще си създадем име в страната, за да продаваме и в бъдеще, заяви Живков, без да отговори конкретно на заданения му въпрос.

Той добави, че запорът върху трансферите на Маркиньос и Килиън Шеридън е паднал и че клубът ще получи лиценз.

“Не съм чул президентът на БФС Борислав Михайлов, когато е говорил за датата 14 февруари. Убеден съм, че няма да има проблем с лиценза. Тогава имам рожден ден и ви уверявам, че емоциите ще са приятни. Знаем си задълженията и ги погасяваме. Запорът върху трансферите на Маркиньос и Шеридън падна”, увери шефът.
СТЕФАН РАЛЧЕВ, БЛИЦ