Началникът на дирекция "Противодействие на организираната и тежката престъпност" комисар Станимир Флоров призна, че от рано сутринта се провежда мащабната операция срещу хора, които се занимават с "черно тото". По-рано ви информирахме, че дори има арестувани.

"Операцията се провежда под контрола на прокурори от Софийска градска прокуратура и други ведомства на територията на София и Южна България. Задържани има, те са по-малко 10 души", коментира бившият шеф на отдел "Наркотици" към ГДБОП.

"Става дума за "черно тото" в почти всички спортни състезания, включително футбол. "Черно тото" се осъществява чрез интернет сайтове. Повечето сървъри не са в България, използват се коефициенти на чуждите букмейкъри. Сред задържаните няма хора, свързани с футбола в България", продължи Флоров.

"Заловените пари са може би и повече от 300 хиляди лева, които тепърва ще се установяват за какво са", допълни още пред "Гонг" Станимир Флоров.

"Може да се каже, че операцията е на територията на Югозападна България. Има лица, които и в момента се издирват, нямаме информация за такива, които са се измъкнали или се укриват", допълни началникът на дирекция "Противодействие на организираната и тежката престъпност". /БЛИЦ