Шефът на „Национална спортна база” ЕАД Данаил Димов призна, че е допусната грешка при организирането на концерта Мадона в София. Попкралицата подлуди близо 60 000 души на 29 август, събота. Димов все пак изрази увереност, че теренът на националния стадион „Васил Левски” ще бъде готов за мача с Черна гора в събота. В момента текат усилени ремонтни дейности за възстановяване на тревното покритие.
„Там, където има поражения на тревата, бяха поставени алуминиеви плоскости. Това беше направено, за да се запазят съоръженията под тревната настилка като отоплителна и поливна система. Едва, след като пристигна сцената, се взе решение да бъде процедирано по този начин”, обясни Димов.
„Това бе направено, за да не стане по-голяма щета, която щеше да направи терена неизползваем за много повече време. По този начин се застраховахме от по-големи щети. Тревата е нещо, което се оправя по-бързо и по-лесно. Тя е по-евтина. Технологичният срок за възстановяването й е от 10 до 14 дни. Ние имаме на разположение пет. Има надежда, защото днес видяхме, че на места, където е увреден теренът, имаме здрави корени. Всички съоръжения бяха застраховани за 5 млн. долара и всички разходи по ремонта ще бъдат покрити от тази застраховка. Взети са всички възможни мерки”, каза още Димов.
„Тревата вече показва признаци на съживяване и мисля, че до петък ще имаме добро тревно покритие и гостуващият отбор ще може да проведе тренировката си.
Има грешка и тя е, че тревното покритие беше поляно непосредствено преди поставянето на алуминиевите плоскости. Този човек, разбира се, ще си понесе последствията. По мнението на всички специалисти пораженията щяха да бъдат значително по-малко, ако тревата не беше полята”, обясни шефът на “Национална спортна база” ЕАД. Димов категорично опроверга слуховете, че във времето около концерта на Мадона е бил на Сейшелските острови. Той дори заплаши, че ще заведе дело срещу хората, разпространили тези информации/БЛИЦ.