Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев даде интервю пред “Дарик радио” преди контролата на националния тим с Франция. Тоя заяви, че футболистите от представителния ни отбор могат само да спечелят от двубоя с “петлите“. Фурнаджиев анонсира, че в петък предстоят да се вземат важни решения за следващия сезон в родния шампионат.

"На следващия Изпълком ще стане ясно дали ще има изпадащи, каква ще е програмата за новия сезон и кога ще се проведе срещата за Суперкупата. Има комисия, която работи по темата с изпадащите. Тя ще представи своя доклад и след това трябва да бъде гласувано от Изпълкома. Тогава ще видим какво предстои. Нека да изчакаме да мине петък. Първо трябва да видим доклада на комисията, а след това да се гласува и предложението. За момента не мога да се ангажирам и да кажа решение", коментира Фурнаджиев.

"Борислав Михайлов беше на контролата с Русия. Имаше двубой между феновете на Русия и България. В него участваха и Данчо Лечков, и Емил Костадинов. Имаше доста легенди и на Русия. Имаше сериозен интерес към срещата, която завърши 3:3."

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

"Конгрес на БФС рано или късно ще има. Мисля, че е в интерес на футбола този той да е редовен и да се проведе в средата на февруари, както е по устав. След това, който спечели - да има легитимно управление. Провеждането на по-ранен конгрес може да доведе до съдебни битки. Да не говорим за разходите за провеждането на два конгреса в рамките на 5-6 месеца. Не мисля, че мачът с Франция би повлиял на изборите в БФС. Те са едни от най-сложните в спората. Гласуват около 600 клуба и трудно някой може да ги подправи", обяви вицепрезидентът на БФС.

"Трепет при французите преди мача със сигурност има. Все пак след около седмица им предстои първи мач на европейското първенство. Това е контрола, в която да видят състоянието на националите си. За нас мачът е от полза. Изграждаме нов, млад национален отбор. Двубоят ще допринесе за самочувствието на играчите. Мисля, че до момента момчетата се представят на ниво. Вижда се, че има израстване. Срещу Русия се представихме на много високо ниво в защита”, заяви бизнесменът.

“Има полза от това турне. Винаги е престижно да се играе с такива големи съперници. Играем с три тима, които ще участват на Евро 2020. Това е мач за самочувствие. Момчетата могат само да спечелят от него. Какъвто и да е резултатът, трябва да имаме предвид, че срещаме световния шампион. Играчите трябва да дадат най-доброто от себе си и да се представят на добро ниво и да продължат да доказват себе си. Мисля, че те се справят с тази задача", допълни Атанас Фурнаджиев.