Членът на Надзорния съвет на Левски Петър Ганев беше гост в "Студио Дерби" с водещ Георги Симеонов. Той коментира ситуацията в клуба, както и какво се очаква да се случи на Общото събрание на акционерите, което ще бъде организирано в най-кратки срокове. 

"Всички сме много благодарни на Живко Миланов. Нямаше как да го държим насила. Той започна подготовка с шепа футболисти. Решихме да уважим неговото желание. Нека видим какво ще стане и кой ще води отбора в следващия мач. 

Не мисля, че лични отношения биха били негатив в предстоящи разговори. Това, което има значение, е финансовото състояние и визията на един евентуален отбор. Водещото е Левски. Хората в крайна сметка поставят Левски над лични неща. Всички виждат, че Наско Сираков е силната фигура и е нормално той да води предстоящи разговори", коментира Ганев.

"Предложението е да влезе в НС представител на "Palms Bet". Темата на общото събрание е какво се е случило и какво ще се случва занапред. Също така и кой ще влезе в НС. Предаване на живо на общото събрание може да се дискутира, но не знам колко удачно е да се случи. Аз нямам против. В крайна сметка там се обсъждат юридическо-правни въпроси. Това подлежи на дебат и не мисля, че това е водещо. Водещо е клубът да даде ясна рамка на това общо събрание", продължи членът на надзорния съвет. 

"Големият дълг е свързан със стадиона. Трябва да правим разлика между дългосрочните дългове и текущите - забавени заплати. Те могат да ти объркат получаването на лиценз. Текущите задължения не са драматично много. По-малко са отпреди година. Причината е, че онези бяха изчистени в голямата си част до декември. В първите месеци на годината имаше доизчистване на стари задължения. Към момента вече не се дължат такива, изключвам Хубчев и екипа му. 

По-малката рамка на заплатите доведе до това, защото започнахме с по-малко футболисти. Левски вече отчита и приходи. Другото е, че вече играем и пред публика. Приходите извън абонаменти карти бяха около 50 000 лева. Клубът има някакви приходи, влезе и първата вноска от ТВ права. В дългосрочен план е трудно да се поддържа свитият бюджет при първия отбор", каза още той.