Изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов коментира жребия за новия сезон в Първа лига, както и актуалните теми по селекцията на нови играчи за отбора. Той отговори на въпроси относно положението с Васил Панайотов и Давид Яблонски.

"Никакви предпочитания не съм имал за първия мач. Дали ще е Ботев (Пловдив) или друг отбор. Рано или късно с всички ще играем. Мисля, че дербито е подобно на миналата година", заяви изпълнителният директор на Левски.

"Актуалните събития в клуба тази година са по-малко. Ние сме казали, че имаме нужда да се подсилим на няколко позиции. Отборът се събира на 14-и за подготовка и смятам, че сме в добро настроение", каза Иванов.

"Ние няколко разговора сме имали с Васил Панайотов. След лагера в Малта и сега с неговия агент и се надявам в рамките на следващата седмица да стане ясно. На този етап няма нищо за обявяване. Оферта за Яблонски не е постъпвала.“

„Имаме желание да намерим нов спортен директор, но на този етап няма какво да обявим. Виждате, че и другите отбори се подсилват с нови треньори и дано това доведе до повишаване качествата на футбола ни. Титлата и купата са цели, от които никога не се отказваме. Имаме да си извлечем поуки от изминалия сезон. Ние запазваме състава от миналата година. През новия сезон ще имаме по-малко извинения и дано постигнем резултатите, които искаме", коментира още Краси Иванов.

"Ние сме разговаряли с Прохазка, а решението да не остане в Левски беше негово. Разбирам, може би му е било време да търси ново предизвикателство в професионалния си път. Той е в сърцата на нашите привърженици е сред най-обичаните футболисти. Ние се разделихме съвсем коректно. Пожелаваме му успех на новото място", завърши изпълнителният директор на „сините“.
Юри СЛАВЧЕВ, БЛИЦ СПОРТ