Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев обяви, че е изключително важно за шампионите носителят на Купата на България ЦСКА да бъде в „А” група, за да направи конкуренцията по-силна. Така щяло да се поддържа по-високо ниво и на тима от Разград да е по-лесно в европейските клубни турнири.

„Аз съм изпълнителен директор на Лудогорец и нямам право да коментирам процесите в ЦСКА. От гледна точка на Лудогорец е изключително важно отбор като ЦСКА да е в „А” група, защото това е още един силен противник и първенството ще е по-силно, а с това и конкуренцията. Така за нас ще е по-лесно в евротурнирите, защото така се поддържа по-високо ниво“, коментира Петричев пред Нова телевизия.

Той отговори на обвиненията на Локомотив (Пловдив), че тимът не е подходил сериозно към мача с Берое. „За мен това е изключително несъстоятелно. Първо, беше ясно, че ние ще дадем почивка на титулярите, които заминават с националните отбори и за нас е важно те да отпочинат. На второ място, когато си убедително шампион не е ли логично да дадеш възможност и на младите момчета да поиграят. За нас беше важно в тези мачове да видим и младите момчета. Те играха доста мотивирано срещу Берое“, заяви директорът.

„Това, което мога да кажа е, че ни предстои още един мач утре с Ботев, след което разпускаме абсолютно всички и започваме подготовката за лагерите на отбора. Първият лагер ще е в Смолян, а вторият – в Австрия, където сме планирали сериозни противници за контроли. Гарантирам ви, че ще са такива, които ще участват в европейските клубни турнири“.

„Работим усилено по трансферите, но докато не финализираме нещо, ще спазим традицията да не го обявяваме. За момента на две позиции търсим футболисти – защитник и полузащитник. В момента разполагаме с футболисти, с които да постигнем целта си. Мащабна селекция не се очаква, а целта е влизане в групите на Шампионската лига.“

„Към днешна дата няма оферти към наши футболисти, но все пак сезонът още не е свършил. Всичко е възможно да се случи на трансферния пазар. Не бихме продали на всяка цена футболист, тъй като искаме участие в груповата фаза на един от двата турнира“, заяви още изпълнителният директор.

На въпрос за новия формат на бъдещата Висша лига Петричев е категоричен: „Ние предпочитаме да има максимално отбори, да се възроди футболът в много центрове на България, но преди всичко е важно да се изпълнят условията за лицензиране. Какъвто и да бъде форматът, това са най-важните условия. Много е важно в какви условия ще се играят мачовете.“

  Kласиране, програма, голмайстори и всичко за "А" група - ТУК !!!