Техническият директор на Марек Вельо Костадинов ще бъде новият треньор на тима. Това обявиха официално вчера от ръководството на клуба. След като стана ясно, че бившият треньор Атанас Джамбазки няма да се завърне на "Бончук", Йордан Андреев реши, че за момента най-добрият вариант е постът да бъде поет от Костадинов, който има необходимия лиценз.

Опитният Анжело Кючуков, който изведе отбора на първа тренировка в сряда, засега ще продължи да изпълнява предимно задълженията си на футболист.

Най-новото попълнение на Марек е Кирил Николов, който за последно игра в Пирин (Бл), откъдето бе освободен през лятото. Наскоро той опита да си уреди трансфер в Спортист (Своге), но преговорите пропаднаха. Дупничани имат апетит и към друг свой бивш футболист - Светльо Георгиев. В момента той е във Вихрен.

До последно не се знаеше дали изобщо Марек ще започне участието си в първенството на Западната "Б" група заради финансовите трудности, които изпитваше отборът. В крайна сметка обаче бяха намерени временни решения за излизане от кризата./БЛИЦ