В Пирин (Гоце Делчев) ще се опитат да запазят добрия психологически климат, за да не се получи срив след най-голямото поражение на тима от началото на първенството. В неделя селекцията на Тенчо Тенев отстъпи с 0:5 от Литекс в Ловеч. В този двубой неврокопани бяха разгромени, след като започнаха добре, но всичко се проени след 35-ата минута.

"Получихме два бързи гола, което обърка момчетата и нещата тръгнаха в негативна насока. Нещо се прекърши у тях. В края на мача получихме също така и последните две попадения в нашата врата. Наистина неприятен резултат и определено няма какво да дискутираме повече", каза пред БЛИЦ спортно-техническият директор на Пирин (Гоце Делчев) Иван Близнаков.

"Има върхове и спадове в живота. Във футбола има и моменти като този, когато губиш тежко, но най-важното е да си вземеш поуките и да продължиш напред. Не сме първият отбор, който губи с такъв резултат, правили са го и грандовете. Футболът заради това е велика игра - защото калява характери, за проявяване на воля, а това се случва в подобни ситуации, като тази срещу Литекс Случва се независимо от усилията ти, каквото и да правиш, играта да не ти върви, а на съперника всичко да се получава. Няма какво да си говорим кой е играл и кой не. Резултатът е налице, а и футболът е колективна игра. Треньорският екип има думата да направи разбор с съблекалнята и там да даде персонални оценки. Това са хората, които могат да дават оценки на играчите. Сега трябва да запазим спокойнствие и да продължим напред, за да излезем от създалата се неприятна ситуация. Вече трябва да погледнем напред и да насочим вниманието си в турнира за Купата на България, където играем в събота срещу Монтана. Имаме амбицията да вървим напред в тази надпревара и да играем футбол, за което е нужно да се успокоим и да се борим", коментира още Близнаков.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА