Един от акционерите в Пирин Петър Байкушев призна за забавяне на заплатите на футболистите. Според него обаче в тези кризисни времена е нормално да се стигне до такъв момент, но обеща в близките 10 дни да се издължат напълно към играчите.

"Орлетата" имат да получават по две заплати и четири премии. Пирин пък има да получава пари от ЦСКА за Спас Делев и Борис Галчев.

Клубният шеф обаче не смята, че отборът е задлъжнял към общинското звено "Спортни имоти", тъй като не познава такъв случай, тим от даден град да си плаща за това, че играе на стадиона.

В събота директорът на стадион "Христо Боетв" в Благоевград Кирил Ваклинов предупреди клубната управа на Пирин, че имат стари задължения в размер на 32 917 лева и такива по новия договор за още 3000 лева.

До края на седмицата, ако двете страни не се разберат, хората от Пирин ще трябва да освободят и офисите в административната сграда, а отборът да търси варианти къде да играе домакинските си мачове през новия сезон.

"Пирин ще го има и след нас. Нали за това има общественост и кмет - защо отборът да не започне нормално новия сезон. Всяка година трябва да опровергаваме едни и същи информации, че Пирин ще изпадне или, че се разпада и няма въобще да започне. Всичко за новия сезон ще бъде нормално и отборът ще продължи да радва местните привърженици. Треньорският пост също не се обсъжда и Стефан Грозданов ще изведе отбора на 21 юни. В близките 10 дни играчите ще си получат заработените пари, а акционерите ще продължим да издържаме клуба", коментира пред e-79 Петър Байкушев. /БЛИЦ