Директорът на детско-юношеската школа на "Левски" Бисер Хаздай коментира за офертата, която италианският клуб Бреша изпрати за 17-годишния талант на "сините" Жак Коен.

"Да, получихме офертата и в следващите няколко дни тя ще бъде обсъдена от всички заинтересовани страни", заяви за viasport.bg шефът на школата на "Левски" Бисер Хаздай.

Както е известно, от новия сезон той ще съвместява поста и с ангажиментите си на помощник-треньор в мъжкия отбор, воден от Георги Иванов-Гонзо.

"На първо място трябва да се следи за интересите на футболиста, след това на клуба и ако италианците са съгласни с поставените условия - трансфер ще има. В момента все още е рано да се каже дали това ще стане", поясни Хаздай.

Той определи сезона като успешен за школата. "Постигнахме добри резултати в няколко възрасти и много момчета отбелязаха значителен прогрес в играта си. Тепърва ще берем плодовете на модерната методика, която използваме в подготовката. Освен това планираме догодина да направим още един изкуствен терен. Нещата при нас вървят", обобщи директорът на школата.

Жак Коен е роден на 1 май 1994 г. От 2008-а тренира в "Левски", а през настоящия сезон, юношите младша "А", за които играе, завършиха на трето място в Елитната група до 17 г. Безспорно един от най-силните и резултатни футболисти на "сините" през сезона бе именно Коен. С играта си той си спечели място в националния отбор до 19 г. и привлече вниманието на няколко западноевропейски клуба. Сред тях се открояват Тотнъм, където младежът беше на проби и Бреша – вече отправил реална оферта. Той учи на индивидуален план в Английската гимназия и едва ли ще има сериозни проблеми с живота в отлично организираните град и клуб. Впрочем, това се отнася и за всички останали населени места и спортни клубове в богатия италиански север.

По всяка вероятност, целта на Бреша е да обиграе Коен в дублиращия си отбор и след това да го използва в първия. Този сезон примаверата на клуба завърши на седмо място в класирането, а мъжете изпаднаха от Серия "А". /БЛИЦ