Центърът на София днес ще бъде частично блокиран, заради протест срещу ръководството на Българския футболен съюз. Обявеното начало е 17:00 ч, два часа преди началото на срещата България - Унгария. Именно тогава хиляди запалянковци от различни отбори се очаква да поискат оставката на Борислав Михайлов и неговия екип след поредните разочароващи резултати на националите ни, уточни началник сектор "Масови мероприятия" към СДВР главен инспектор Иван Георгиев.

От думите му става ясно, че в СДВР няма яснота колко ще са феновете, които ще излязат на протест тази вечер, но са подготвили специални мерки, за да опазят сигурността в столицата.

"Във връзка с футболната среща на Национален стадион "Васил Левски" днес ще предприемем необходимите мерки за опазване на реда в град София. Най-вероятно поетапно ще бъде спирано и възстановявано пътното движение. Около самото спортно съоръжение, с цел нормалното протичане на футболната среща, ще бъде бъде обособена зона с полицейски ленти и автомобили, ще бъдат разположени и полицейски служители", заяви Иван Георгиев.

"Преди, по време и след провеждане на спортната среща и на протестните действия полицаи ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града. На обособени пунктове, изградени около спортното съоръжение и в района на протестите, ще се извършват щателни проверки. Предприети са стриктни мерки за недопускане на участници в протестите, носещи забранени вещи и предмети - огнестрелни оръжия, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми, и чадъри", уточни полицейският служител.

"Футболните фенове, въпреки че ще бъдат от агитки с дългогодишна вражда, се обединяват около едно искане и цел. Би следвало да загърбят своите различия и да няма конфликт по време на самото събитие", каза инспекторът от СДВР.

Според него информация от социалните мрежи и срещата, която са провели вчера с организаторите на протеста, за готвени провокации.

Иван Георгиев каза, че не се очаква шествие или затваряне на улици. Той уточни и местата, на които ще се съберат футболните фенове, които искат да изразят недоволството си.

Едното е пред сградата на БФС, другото е на бул. "Христо и Евлоги Георгиеви" от страната на Моста на дружбата (в близост до метростанция „Национален стадион „Васил Левски“) и на ул. "Гурко", обясни инспекторът.