Изпълнителният директор на ЦСКА Пенко Пенков заяви, че Йордан Тодоров със сигурност ще напусне отбора. “Неговото желание е да играе в чужбина, но ако не успее да си намери отбор, ще премине в Локо (Сф). Той вече се е разбрал с клуба от “Надежда”. Данчо иска да напусне ЦСКА”, каза Пенко Пенков.

“Дормушали Саидходжа също ще напусне ЦСКА. Интерес към него проявяват отбори от Швейцария и Русия. Тук не става въпрос за продажба на всяка цена, просто играчът иска да напусне отбора и да отиде в чужбина. Евентуален трансфер в Русия разбира се, че ще бъде крачка напред в кариерата му.

За Маркиньос има няколко варианта от Русия. Ръководството на Амкар (Перм) не потвърди интереса си към него и затова сега търсим други отбори”, продължи Пенков.

“Надявам се да има добри новини от Любо Пенев и Митко Борисов, след като се приберат от Парагвай. Има възможност Пабло Веласкес да заиграе в ЦСКА. Във вторник ще имам повече подробности. Дано да са стигнали до договорка и да ни устройва е цената на въпросния футболист.

Официалното представяне на отбора ще бъде в четвъртък на Националния стадион “Васил Левски”, като почти сигурно съперник ще ни бъде Интер Баку. Доволен съм от победата над македонския Ренова във вчерашната контрола. Резултатът 5:0 не ме интересува кой знае колко, но този път видях хубава игра.

Ако кажа, че не ме притеснява случая с Тимонов и Манчев, ще излъжа. Вярвам, че в БФС имат опит от подобни ситуации и няма да има проблем”, заяви още Пенков.

“Няма нито един клуб, който да е напълно изряден от финансово естество. ЦСКА все още има проблеми, но полека-лека се оправяме, ето, на футболистите дължим много малко”, завърши изпълнителният директор на “червените”./БЛИЦ