Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета публикува любопитни детайли около значимостта на футбола за обществото и икономиката в Италия.

"В последните дни се говори много за футбола, за числа, пари, доходи и така нататък. В такива ситуации е възможно да се очертае доста грешна и подвеждаща картина на футболната система, предвид колко много хора обичат този спорт.

Футболът вълнува над 30 милиона италианци, а работещите в тази сфера са 300 000 души, които издържат 300 000 семейства и генерират 1% от брутния вътрешен продукт. Освен това, италианският футбол генерира 3 милиарда евро приходи, а общо сумата, която се върти около спорта в страната, е 8 милиарда.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

Футболът е важен и за цялата нация, тъй като плаща 1 милиард и 250 млн. евро данъци, като 130 милиона отиват за медицинските заведения в страната. Когато разберем какво означава футболната система за Италия, едва тогава можем да започнем да я анализираме. В момента обаче приоритет на страната е да мисли за всички засегнати от коронавируса и да сме сигурни, че на това клане скоро ще бъде сложен край. Всички страдат прекалено много в момента. Ще трябва постепенно да се връщаме към живота, а футболът е едно от нещата, които хората обичат най-много", написа Джарета в социалните мрежи.