Директорът на школата на ЦСКА Костадин Ангелов завърши академичната програма на УЕФА по футболен мениджмънт CFM, съобщава сайтът на "червените".

Академичният курс UEFA CFM осигурява както допълнителна професионална квалификация на работещите в сферата на футбола, така и международно признати образователни кредити.

Първото издание на програмата CFM у нас продължи 9 месеца, като в нея участваха 31 курсанти от 11 различни държави. Един от най-престижните образователни курсове, на които страната ни е домакин за първи път, се организира съвместно от Българския футболен съюз, Европейската футболна централа и Университета по публична администрация в Лозана.

В 9-месечния проект се включиха 21 представители на футболната общност в България, както и от 10 различни европейски държави, в т.ч. Хърватия, Гибралтар, Андора, Северна Македония, Словакия и Гърция. Голяма част от тях се дипломираха с отличие, а сертификатите им бяха връчени лично от директора на програмата Тома Жуно, координатора на Академията на УЕФА Александра Дончила и заместник изпълнителния директор на БФС Христо Запрянов.

“Искам да поздравя всички участници – знам колко усилия положихте през последните 9 месеца, но съм сигурен, че те тепърва ще се отплатят", заяви Тома Жуно в началото на официалната церемония.

Сред участниците в образователния курс са познати имена от българския футбол като двукратния Футболист №1 на страната Димитър Илиев, международния рефер Васимир Ел-Хатиб, и представители на административните звена на Славия, Левски, Локомотив (Пд), Лудогорец, Септември, Янтра и др.

CFM е програма, състояща се от 6 базови модула, обхващащи всички сфери от административното управление на футболна структура – независимо на клуб или на асоциация. Сред тях са финанси, маркетинг, комуникации, оперативен мениджмънт, човешки ресурси, стратегическо развитие и др. Изучаваната материя осигурява детайлен поглед върху всички процеси във футболната индустрия и подобряване на мениджърските качества на курсантите.