Управлението на Черноморец по времето на Красимир Балъков и Фреди Бобич е довело до настоящото състояние на клуба. Бургазлии висят с огромни дългове, но вече лека-полека се съвземат и започват да ги покриват. Членовете на управителния съвет Михаил Хаджиянев и Атанас Пайташев подготвиха доклад, с който да обяснят защо се е стигнало до това състояние на "акулите". Той е бил представен в общината, която държи 50% от акциите. Според въпросния доклад, най-големите загуби са дошли от разхищението на средства от щаба на Бала и Бобич.

Най-много пари са разпилени за скъпи чужденци с високи заплати, поддръжка на бази, които са се ползвали от други клубове, разхищение на средства за ВИП-гостите на мачовете и т.н. В същото време, не е имало никаква възвращаемост заради свободния вход на всички домакински мачове, организираните лотарии за зрителите, както и липсата на приходи от реклама. По времето на Балъко, на щат в Черноморец са били 182-ама души с огромни заплати за българските стандарти, а сега са 89, с шест пъти по-ниски възнаграждения. “Светлият лъч е управлението на Димитър Димитров-Херо. Благодарение на него, успяхме да намалим дългове за 1.8 млн. лв. и продължаваме да ги топим", пише в доклада на Хаджиянев и Пайташев.

Като второстепенна причина за финансовата дупка е визиран нереализираният огромен проект “Черноморец Арена”. И не на последно място – сривът във взаимоотношенията между Митко Събев и “Петрол Холдинг”./БЛИЦ