Скандалите в пловдивския футбол далеч не са се изчерпали с побоищата на терена след последното дерби между Локомотив и Ботев. И ако "жълто-черните" нямат пари да се усмихнат, то на "Лаута" се радват на изобилие.

В излишък обаче са не финикийските знаци, а интригите и откритите конфликти във, покрай и около отбора. Последният сериозен екшън в "черно-белия" клуб не е бил между играчи, а между шефове, пише "Меридиан Мач". Настоящият доверен човек на Галя Топалова Иван Петлешков не е успял да намери общ език с анонсирания като спасител на организацията на "Лаута" генерал Йордан Димитров.

На среща преди време двамата буквално стигнали до бой, след като не могли да се разберат кой носи отговорност за сериозната управленска криза в клуба и за мерките, които са необходими за нейното преодоляване. Разговорът прераснал в спор, а спорът в опит за физическа саморазправа, разкриха пред "Меридиан Мач" източници от отбора, присъствали на конфликта. След инцидента ген. Димитров каза, че засега не се оттегля от ангажимента си да помогне на Локомотив, но един вид замразява дейността си. Той уточни, че е поставил известни условия пред собственичката Галя Топалова и от нейното становище зависят бъдещите им взаимоотношения.

Вероятно едно от исканията на ген. Димитров е функциите на Петлешков в клуба да бъдат ограничени. Заемащият длъжността изпълнителен директор по финансовите въпроси се наби в очите и на играчите заради методи, които използва при работата си с тях. Бившият полицай още през миналия сезон на няколко пъти налитал на бой на футболистите и в съблекалнята имал остри конфликти с напусналия през лятото сръбски нападател Павле Делибашич. Обикновено поводът бил претенциите на състезателите за неполучени заплати и премии. Освен ген. Димитров и други функционери, милеещи за клуба, се дистанцират от него заради присъствието на "Лаута" на спорна фигура като Петлешков.

Освен всичко той е и анонимник във футболните среди и това няма как да не оказва влияние. Един от тези, които стоят настрани - Атанас Узунов, обаче се е появил на стадиона онзи ден, когато се заговори, че близкият до Кузман Маринков италианец Виторио Фиорети е в Пловдив и проявява интерес към закупуването на клуба.

В същото време вчера от Община Пловдив разкриха, че договорът за концесия на клубното съоръжение ще бъде подписан на 20 ноември. Президентът на клуба Галя Топалова се е разбрала с министъра на спорта Свилен Нейков, президента на БФС Борислав Михайлов и шефа на Професионалната футболна лига Валентин Михов да присъстват на церемонията в кметството под тепетата. /БЛИЦ