Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

Доста странни неща се случват в българския футбол и по-специално в "Ботев" (Враца). За този клуб спокойно може да се каже, че вече е италиански, тъй като почти нищо родно не остана в него. След разследване "ШОУ" разбра истинската причина за изненадващото пристигане под Околчица на мафиотите от Апенините. Оказа се, че в основата на всичко са... проститутки. Начело на италианската банда, цъфнала във Враца, е скандалният Пепино Тири. Същият този бизнесмен преди години желаеше "Берое" от Станислав Танев-Камилата, а освен това вече доведе до фалит един футболен клуб.

Феновете във Враца са все по-притеснени за съдбата на любимия си отбор. Всички в града са отчаяни след трите тежки загуби, инкасирани на старта на сезона в "А" група. Тимът, който е със солидна история и много привърженици, е на последното 16-о място с голова разлика 1:9 и едва ли ще успее да се отлепи от дъното при сегашната ситуация. Новото италианско ръководство прогони футболистите и доведе
 
класически
рендета
от Ботуша
 
А те наистина са ботуши, тъй като дори не умеят да спират топката. Нямат и бегла представа за футболна тактикa. Пристигнаха и няколко бразилчета, които явно наистина доста са подритвали топката, но не по футболните терени, а по плажовете на Копакабана. Единият от тях - Жайро, закопа "Ботев" (Враца) при загубата с 0:3 от "Локомотив" (София). Бразилчето не знаеше къде се намира... първо си вкара автогол, а по-късно си изкара и червен картон, като от нарушението му падна третото попадение за "железничарите".

"Този Жайро е пълна трагедия. Още на тренировките стана ясно, че изобщо не чува играта, но го пускат, тъй като няма кой да играе. Два гола паднаха заради него, а освен това ни остави 20 минути да се бъхтим с човек по-малко срещу "Локо"-то", изрази недоволството си един от малкото български футболисти, останали в "Ботев" (Враца). Други пък се съмняват да не би този Жайро да е част от схема за “черно тото”.
 
“Нищо чудно тия италиански босове да залагат на мачове и да правят далавери. И тия нови попълнения да им бъдат основните актьори в театъра”, съмняват се във Враца.

От миналия сезон всички се разбягаха, тъй като италианските мафиоти отказаха да им платят дължимите заплати. Преди дни се стигна дотам, че чак БФС се намеси и разтрогна договорите на играчите. Скандалният Пепино Тири пък махна и треньора Антони Здравков. Сухия беше изритан, като дори се отказа от обезщетенията, тъй като явно му стана пределно ясно, че италианците нищо няма да му платят. Тири пък си доведе свой човек за треньор - Джулиано Сонцони, който побърза да изтъкне, че има 35-годишен стаж: "Водил съм отбори от Серия "C1" до Серия "А". 35 години вече съм треньор,
 
никога не
съм изпадал
 
Надявам се и в България да не ми се случи. Тепърва ще се запознавам с играчите, които са останали в отбора, както и с нивото на конкурентните ни клубове, тъй като нямам поглед върху "А" група."
Въпросното треньорче Сонцони и баш босът на "Ботев" (Враца) Пепино Тири имат тъмно минало. Дуото, заедно с още един италианец – Роман Белардели, фалираха швейцарския "Лугано" през 1999 година. Крахът на швейцарския клуб започнал с обещания за бляскаво бъдеще, финансова стабилност и сериозно развитие на отбора. Именно това се чу и във Враца покрай смяната на ръководството. В края на миналия век Белардели и новият председател на УС на "Ботев" Тири започват преговори за покупката на "Лугано". След сделката треньор на тима става именно Сонцони, а малко по-късно клубът фалира. Впоследствие Тири става футболен мениджър, тупайки се и до днес в гърдите, че е в основата на осъществяването на трансфера на камерунската звезда Самуел Ето`о от "Интер" в руския "Анжи" (Махачкала). Белардели пък влиза в затвора за пране на пари и връзки с мафията.

"Сега, 13 години по-късно, футболният агент Тири се оттегля от регистъра на ФИФА и е поканен от кмета на Враца, за да подпише договор за... 30 години. Честито за италианския тандем, дано да не свърши като през 1999 г.", пише за италианските мафиоти в швейцарски интернет сайт.

През 2003 година Тири и Бeлардели се опитват да купят акциите на "Берое" от Станислав Танев-Камилата, но сделката в крайна сметка за радост на старозагорци пропада. Сега обаче мафията си намери пристан под Околчица и със сигурност "Ботев" (Враца) не го очаква бляскаво бъдеще.
"Какви са тези италианци? Кой ги доведе?", са постоянно задаваните въпроси сред привържениците, а и останалите граждани на Враца, недоумяващи за идването на Тири, Сонцони и разните пишман футболистчета. Добре осведомени източници на "ШОУ" разкриха истинската причина за пристигането на италианската мафия под Околчица. Оказа се, че
 
Тири бил
много близък с
местен сутеньор,
 
с когото били съдружници и пласирали жива плът на Ботуша. Българските проститутки работели за италианеца и врачанеца в Милано, Верона и остров Сицилия - откъдето е Тири. Пепино и нашенецът били в бранша на Апенините от почти 3 години. В Италия нямали проблеми, но във Враца се разчуло, че местни момичета изкарват добри пари на Ботуша. Някои от тях изпяли всичко, както и разкрили за българския си водач. Кметът Николай Иванов решил да се възползва от това и наредил на врачанеца да му доведе Пепино Тири. Двамата се срещнали и още при първия им разговор градоначалникът заповядал на италианския мафиот да започне да инвестира в "Ботев", защото в противен случай ще направи така, че да се озове зад решетките. Тири нямал избор, казал, че е готов да се заеме с отбора и само дни по-късно цъфна под Околчица с треньор и футболисти. Италианецът обаче нямал никакво намерение да изчиства натрупаните дългове на старото ръководство, оглавявано от Чавдар Атанасов и Пламен Николов.

"Тири докара разни италианчета и бразилчета, които са на минимална заплата. Не си правете илюзии, че ще инвестира в клуба. Просто изпълнява желанието на кмета, колкото само да има отбор. Дори открадна валяка, с който се поддържаше терена, и го закара на вторични за желязо", разкри източник на "ШОУ".
Още на следващия ден обаче кметът се намесил и наредил валяка да бъде върнат на стадиона. Фенове на "Ботев" (Враца) пък останаха потресени като видяха на една от тренировките странен играч, поне 120-килограмов, който буквално се търкалял по терена.
"Сигурно идеята на Тири е този да валира, след като е предал валяка на вторични", изцепиха се ултрасите.
Скандални разкрития за италианците направи и доскорошният помощник-треньор на отбора Светлин Симеонов-Пинчера.  

"Мъчно ми е за местните футболисти, които са дали толкова много и направиха така, че "Ботев" да се представи достойно през миналия сезон. Ужасяваща гавра се позволява да си правят хора, които нямат нищо общо - нито с футбола, нито с България, още по-малко с Враца. Тежко ми е за тези момчета - Светослав Валериев, Тихомир Найденов, Веселин Цветковски, Асен Чалъков, Николай Владинов, Румен Рангелов и Христо Митов. Те са поискали само едно - да им бъдат платени парите, които им дължи клубът. А кметът Николай Иванов, който има основна вина за разсипването на отбора, им обещава това да стане. После демонстративно ги гони. Той и италианците, които доведе,
 
се гаврят
с тях
 
Не им разрешават да влизат в съблекалнята и ги принудиха да си тръгнат", заяви Пинчера.
"Тези новите откъде ги доведоха? Треньорът бил в "Палермо". Е как, като всъщност е водил шестия отбор на "Палермо". Футболистите са играли в пета и шеста дивизия. Видях ги с очите си между двете тренировки в един от дните как се наливаха с бира. И за всичко това е виновен кметът на Враца. Защото тези са дошли от някъде си, а той уж е местен и се грижи за доброто на града, а допуска тази гавра", изрази разочарованието си Светлин Симеонов, който преди да прекрати състезателната си кариера защитава екипа на "Ботев" (Враца) и сега му е болно заради случващото се с отбора.
ПЕТЪР СТОЙЧЕВ