Председателят на Съвета на директорите на Берое Дамян Георгиев заяви пред БЛИЦ, че никой от ръководството на Левски не го е търсил, за да бъдат водени преговори за преминаването на Иво Иванов на "Герена". Шефът на тима от Стара Загора сподели, че до момента единствено от Черноморец е имало оферта за централния защитник, стигнал и до националния отбор, но "акулите" давали едва 100 000 лева за играча.

Ръководството на Берое дори разпространи декларация, с която заплаши Левски с ФИФА, тъй като се водят неправомерни разговори с футболиста, който има договор с клуба от Стара Загора до лятото на 2011 година.

"Те явно искат да го вземат без пари, но няма как да стане", сподели Дамян Георгиев пред БЛИЦ.

"От Левски постоянно звънят на момчето, мътят му главата. Знам, че са се виждали с него и с мениджъра му Мюмюн Кашмер. Иво ми сподели вече, а и от други места го разбрах", добави Председателят на Съвета на директорите на Берое.

"Не знам защо Гонзо се държи като малко дете. За бунаци ли ни смята? Берое има Съвет на директорите, има хора които подписват документите. Никой от Левски не се е свързал с нас, дори и с мен лично", заяви босът по повод твърдението на Гонзо, че Берое няма ръководство и заради това "сините" потърсили директна връзка с играча.

"Дори на размяна с Юсуф Рабех не сме склонни. Мароканецът от Левски дори не е на нивото на Иво Иванов. Нашият футболист е на 24 години и бъдещето е пред него. Със сигурност и през лятото ще има оферти за Иво Иванов", каза още Дамян Георгиев.

"Досега единствено от Черноморец получихме оферта за Иво Иванов, но не се разбрахме. Даваха ни 100 000 лева и 15% при бъдещ негов трансфер. Това обаче не ни удовлетвори, настоявахме за 250 000 лева, но не се навиха да ги платят", коментира още Дамян Георгиев, добавяйки, че са осигурени финансите на клуба за нормалното изкарване на пролетния полусеон.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ