Силната фигура в Берое Боян Боев е уверен, че отборът ще продължи успешната си пролетна серия, отстранявайки Пирин (Гоце Делчев) в четвъртфиналите за Купата на България. Боев заяви, че "Левски", ЦСКА и Лудогорец ще трябва да се съобразяват с тима от Стара Загора.

"Още по време на зимната подготовка си пожелах да донесем Купата на България в Стара Загора. Довеждането до успешен край на тази мисия е трудно за изпълнение, но не и невъзможно предизвикателство пpeд отбора ни. В Гоце Делчев определено ще ни липсва водещият ни голмайстор Венцислав Христов, който е наказан за натрупани жълти картони. Силното му представяне до момента не ме изненадва. Още преди привличането му имах уверението на старши треньора Петър Хубчев, че футболистът разполага с потенциал, който ще разкрие при нас. Убеден съм, че сред съотборниците му има достойни негови заместници и те ще запълнят празнотата, отворила се от отсъствието му. Убеден съм, че ще отстраним Пирин Гоце Делчев, а след това караме поред, а защо да не стигнем финала и да триумфираме с купата, както го сторихме преди няколко сезона", коментира пред "Тема спорт" председателят на съвета на директорите и изпълнителен директор на заралии.

Той е категоричен, че в играта и представянето на старозагорци през пролетта се наблюдава възход. "Няма как да не отчета подема в състава. Дължим го главно на старши треньора Петър Хубчев, на целия спортно-технически щаб, а и на факта, че сега в съблекалнята преобладават състезатели, необременени от слабата есен. Доказахме, че работим ли в колектив, добрите резултaтu няма дa закъснеят. Смятам, че Берое ще става още пo-силен. Време е да пречупим лошата традиция и да вземем нещо от "Герена" срещу Левски в неделя. Можем да го направим и да си тръгнем с актив от столицата. С Берое занапред ще се съобразяват всички грандове - "Левски", ЦСКА, Лудогорец, а венец за нас ще е, ако успеем да дублираме победата над "Ботев" в Пловдив с нов успех под Аязмото", отбеляза Боян Боев.

Той успокои "зелено-белите" фенове, като им вдъхна оптимизъм за бъдещето на клуба: "Знам, че Берое е социално явление и всички в Стара Заго­ра обичат отбора си. Затова ще предприемем масова кампания по училищата, за да запалим повече деца по зелено-бялата идея", завърши шефът на заралии.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ