Шефът на Ботев (Пловдив) Георги Самуилов, чрез компанията за горива "Инса ойл", подаде ръка към хората на първа линия в битката с COVID-19 от Доброволно формирование Пловдив - 112.

Пловдивчани, които са една от най-активните организации в страната и бяха дадени многократно за пример от Националния кризисен щаб, вече близо месец са в подкрепа към всички, които имат нужда в дни на изолация.

70-членният екип, както и над 100-те нови доброволци, които са под прякото командване на зам. кмета по сигурността Йордан Ставрев и Емил Вълков, могат да бъдат забелязани в помощ на всички болници, спешните отделения, КАТ, Районните пожарни служби, БЧК и пловдивчани из целия град. Те са хората, които се отзовават на голяма част от повикванията при спешност, денонощно.

Едно от главните неща, които формированието имаше като проблем, е набавянето на гориво за близо 30-те си лични автомобила на доброволците. Голямото перо костваше доста усилия на младежите, които всекидневно минават между 100 и 200 километра, за да се отзовават на повикванията.

От миналата седмица това вече не е проблем за неуморните хора с големи сърца, които получиха подкрепа от петролната фирма и собственика на Ботев Пловдив Георги Самуилов.

Бензиностанциите вече подкрепят Доброволно Формирование Пловдив - 112 в борбата с Covid-19, а всичко това се случва в строг ред, какъвто са свикнали да спазват доброволците.