Председателят на Дисциплинарната комисия към БФС Юру Кучев обвини за пореден път служители на останалите комисии – Съдийска и Спортно-техническа. Според Кучев част от хората в тези комисии не си вършат достатъчно добре работата и по този начин спъват взимането на решения за наказания от Дисципа.

“Заради непрекъснатите несъответствия в докладите на длъжностните лица, поискахме среща с останалите комисии, на които да уточним къде е разминаването. За този случай специално, сме сезирали Съдийската комисия, и Спортно-техническата, за отсъствието на описание на инцидента. Смятам обаче, че и ръководството на БФС трябва да вземе отношение,” заяви Юри Кучев.

На въпрос дали съдиите се страхуват да вдигат картони или да описват случаи в докладите, шефът на Дисципа отговори: “Питайте шефа на съдиите от какво се страхуват, виждате ДК не се страхува и отсъжда безпристрастно. Реферите вдигат картоните, а ние налагаме наказанията. Много често някои хора изказват мнения по нашите решения – предимно президенти или хора, които са свързани с футбол по някакъв начин. Моите уважения към Дока, но и най-добрият се наказва. Погледнете какво става в света, включително и на световни първенство. За нас това е решението, ако някой счита, че не е правилно, има втора инстанция”, завърши юристът./БЛИЦ