Ръководството на Хебър се възмути от писанията в спортни медии, които призовават за уволнение на треньора Николай Митов заради миникризата в отбора. Тимът от Пазарджик в понеделник загуби гостуването на Септември (София) с 2:4.

Членът на Управителния съвет на Хебър и спортен директор в клуба Иван Папазов обясни пред "Марица", че мястото на Митов като треньор е повече от сигурно и призова за спиране на спекулациите на тази тема.

"Първо, кой от нас е обявил, че имаме за цел „А” група още тази година? Това е явно само в главите на определени журналисти, които искат да правят интриги. Да, пред Митов имаше цел да направи Хебър първи, но преди една година, когато бяхме в Трета лига. Той си изпълни тази цел перфектно.

Сега имаме 4-годишен план за работа, който включва довършване на спортната база и постепенно интегриране на кадри от школата в мъжкия отбор. Няма треньор в България, който да е наложил повече млади футболисти в мъжките гарнитури от Митов. Тази година ние поставяме една основа. Тимът бе подновен през лятото на 80 процента и как може да очакваме да започне да бие наред. Не виждам кое е общото между нас, ЦСКА 1948, Монтана, Септември (Сф) или Локо (Сф), чийто отбори са вече достатъчно обиграни през последните две години.

Да не забравяме също, че дефакто ние играем всеки мач на чужд терен заради ремонта на стадиона ни. Когато си оправим базата, ще можем да мислим за цели като влизане в Първа лига”, коментира още Папазов.

Той допълни, че Ники Митов има пълното доверие на ръководството и съдбата му на треньор не зависи нито от следващия мач, нито от още по-следващия, нито от следващите пет.