Президентът на Миньор Никифор Вангелов излезе с официално становище по повод изказванията на съдията Ангел Ангелов. Съдията заяви, че отново би отсъдил дузпа, ако изпадне в същата ситуация на мача между Левски и перничани. Босът на Миньор намеква в текста, че реферът е връзкар, тъй като е син на Любен Ангелов и племенник на Любе Спасов.
Предлагаме ви изявлението на Вангелов:

„Грешките трябва да се признават с достойнство. Миньор с достойнство приема загуби и победи, това очаквахме и от един футболен съдия. Не може да си наказан, порицан, сам да признаваш, че на повторенията не се вижда нарушение и съвестта ти да е чиста, да не се чувстваш гузен и да си убеден, че правилно си свирил дузпа. Достойно е, когато човек сгреши, да сведе глава и да се извини.
Ангел Ангелов ясно заявява, че след като изтърпи наказанието си от четири мача, ще продължи да взима решения по същия начин.
Остава въпросът как ще реагира Съдийската комисия на това изказване?!
Независимо какво стои в началото на професионалния път на г-н Ангелов – висока квалификация или роднински взаимоотношения, професионализмът изисква спазване на правилата за честна игра. Българският футбол ще бъде на такова ниво, на каквото са професионалистите в него.”