Националните ни отбори по футбол се представят трагично, което е добре известно на всички. Много малко хора обаче са запознати със случващото се при жените, които също се опитват да ритат топката. Там отдавна сме стигнали дъното и България записва резил след резил. Само преди дни наша формация падна с 0:10 от Швеция, друга пък пусна 9 гола на Норвегия. Това накара екип на "ШОУ" да проведе разследване, след което стана ясно, че в тези резултати няма нищо случайно.

Три от националните ни формации изиграха поредица от евроквалификации през последния месец. Представителният женски отбор на България домакинства в Ловеч на Северна Ирландия и Унгария. Селекцията на Валентин Чакъров падна само с 0:1 от първия съперник, след което
 
пусна 4 гола
на унгарките
 
През май нашите бяха инкасирали срамна загуба с 0:6 от Исландия и така след 3 поражения от 3 изиграни мача логично заемат последното шесто място в групата без спечелена точка до момента и голова разлика 0:11.
Националките ни до 19 години пък ядоха шамари от Норвегия - 0:9, последва 0:3 от Холандия и 0:1 от Хърватия, докато девойките до 17 години бяха посинени от пердах - 0:10 от Швеция и 0:3 от Унгария, след което геройски взеха точка от Хърватия - 2:2. Добре запознати източници алармираха за редица нередности и крайно съмнителни неща в мачовете на женските ни национални отбори.
"Страшна работа, положението е трагично. В основата на всичко е професор Лъчезар Димитров. Ректорът на НСА е виновен за поредицата от трагични резултати, които женските национални отбори на България записват. Той нарежда нарочно да губят!", шушука се из коридорите на Националната спортна академия.
Оказа се, че първият вицепрезидент на БОК коли и беси не само в държавното първенство, където женският футболен отбор на НСА вече 7 поредни години е шампион. Професор Лъчезар Димитров се разпорежда какво да става и в националните формации. И всичко това се случва със знанието на президента на БФС Борислав Михайлов. Боби отдавна заявил на професора, че
 
не му пука за
женския футбол
 
и му го поверява на него. Лъчезар Димитров явно е решил да се възползва от това и прави каквото си поиска. А най-лошото е, че с действията си не спира да петни България.
"Цяла Европа ни се присмива. Отдавна сме стигнали дъното. Дори женските национални отбори на Македония, Естония и Армения са по-добри от нашия. Бъдете сигурни, че положението няма да се оправи, докато Лъчезар Димитров е на власт. На него не му пука какви ги върши, търси само облаги. От момичета знам, че преди мачове им нарежда нарочно да падат. Лоша работа, но наистина е така. Печелят пари от загубите, залагат доста здраво", направи шокиращото разкритие наш източник от футболните среди.
Оказа се, че не само ректорът на НСА, а и други от управниците във футболната ни централа са замесени в задкулисните игри. Обработват женските ни националки, които нарочно падат от съперничките си, след което всички намазват от печалбата. "ШОУ" научи, че на момиче от "А" тима се полага по 300 лева за повиквателна. Парите са от касата на БФС. На тези, които се подвизават във формациите до 19 и 17 години, нищо не се плаща. На тях им стига, че ходят по екскурзии, като тази в Унгария, където бяха най-малките за мачовете си от евроквалификационната група. Те обаче намазали сериозно, след като изпълнили перфектно указанията. Момичетата
 
прибрали по 500 лева
благодарение тежката
загуба с 0:10 от Швеция
 
Лъчезар Димитров, който е Председател на комисията за женски футбол в БФС, както и негови приближени и още ръководни кадри във футболната ни централа, са заложили големи суми на въпросния мач, гласи мълвата. Прибрали са тлъста печалба, като според непотвърдена по логични причини информация става въпрос за около 300 000 евро. Залозите са били направени в чуждестранни букмейкърски къщи в интернет.  
"Не знам какво още трябва да се случи, за да бъде махнат този човек от футбола. Той не позволява на момичетата да играят по правилата. Някои от тях дори са отказвали повиквателни и не са искали да се явят на лагер-сборовете, тъй като им е ясно какво ги очаква. България пада под път и над път, но някои хора изкарват пари от това. И най-лошото е, че Борислав Михайлов добре знае за това, но се прави, че не му пука. Изглежда за него женският футбол не съществува. А УЕФА ежегодно отпуска близо 300 000 лева за този спорт. Всички обаче отиват в ръцете на Лъчезар Димитров. И вероятно не му стигат, тъй като гледа още да изкарва", коментира с огорчение източник на "ШОУ".
Вестникът на народа преди известно време единствен ви информира, че една от футболните ни националки е любовница на ректора на НСА. Жененият от дълги години Лъчезар Димитров има
 
тайна връзка с
близо 30 години
по-младата от него
 
Станислава Цекова. Тя е играещ помощник-треньор в държавния тим, а наскоро дори стана национален селекционер. Стана благодарение на любовника си! Ректорът на НСА я направил треньор на България. Станислава е начело на девойките до 17 години, които бяха обработени да пуснат 10 гола на Швеция. Явно Цекова умее да навива невръстните момиченца, които я слушат. На всичкото отгоре, докато Станислава беше с формацията си в Унгария за евроквалификациите, по същото време женският ни "А" отбор имаше домакински мачове в Ловеч със Северна Ирландия и Унгария. Селекционерът Валентин Чакъров я беше повикал в състава си, но тя нямаше как да се пристигне за първия двубой, тъй като по същото време беше ангажирана с по-малките. Източниците ни информираха, че с няколко дни закъснение Цекова се появила в лагера на националките.   
"Много си е добре момичето. Прави, каквото си иска, тъй като е любовница на Лъчезар Димитров. Никой не смее да й се скара или пък да й каже нещо. Демонстрира голямо самочувствие и се има за недосегаема", заявиха съотборнички на Цекова.
Те издадоха за още странни резултати на женските ни национални отбори. Преди евроквалификациите "А" тимът, воден от Валентин Чакъров, е завършил 4:4 с Македония. Дни по-рано пък формацията до 19 години, на която селекционер е Емил Кърцелски, е направила също 4:4, но с Кипър. Нищо чудно и тези контролни мачове да са фигурирали в букмейкърски къщи в интернет и на тях също да е залагано.

 
Чакъров пък
не спира да се
тупа в гърдите
 
и да благодари на професор Лъчезар Димитров, който не само му повери националния отбор, а и съдейства да го направят шеф на Зоналния съвет към БФС в София. Така бившият футболист на "Пирин" (Благоевград) зае мястото на освободения от поста Димитър Кукуванов.
"Чакъров се има страшно много с Лъчезар Димитров. Двамата са отлична комбина, която се вижда, че дава резултат и в националния отбор, където си играят игричките без да им мигне окото", коментира източник на вестника на народа.
Връх на всичко беше изказването на селекционера Валентин Чакъров след срамното 0:6 от Исландия, която претърпяха националките му в първата евроквалификация. От думите му не стана ясно дали всъщност е бил на мача.
"Удовлетворен съм от играта на момичетата и себераздаването им през целия двубой. Ако бяхме играли с отбор от нашата черга, щеше да ме е яд за тази загуба, но ние се изправихме срещу много класен съперник. Три от головете бяха от майсторско изпълнение, а другите от индивидуални грешки", втрещи с изказването си Валентин Чакъров.
 Очакваме с интерес следващите евроквалификации на женските ни национални формации, в които сме убедени, че ще има нова порция странни резултати и най-вече загуби, с които още по-сериозно ще се удари по реномето на България.
ПЕТЪР СТОЙЧЕВ