Финансовата криза в ЦСКА и нуждата от парична помощ – това е била основната тема на разговор между собственика на “червените” Димитър Борисов и президента на Реал (Мадрид) Флорентино Перес.

БЛИЦ беше първата медия, която съобщи за срещата между двамата. От Борисовата градина заявиха, че двата клуба ще подпишат договор за сътрудничество. Реал (Мадрид) планува да изгради камп в България, където да тренират деца не само от нашата страна, но и от Балканския полуостров. Отделно треньори на ЦСКА ще изкарат стаж в “белия балет” при Жозе Моуриньо.
 
БЛИЦ обаче научи от изключително достоверни източници, че Перес и Борисов са обсъждали вероятността мощна испанска строителна фирма, в която президентът на Реал (Мадрид) държи контролния пакет акции, да помогне финансово на ЦСКА. Вариантите са два – или чрез купуване на акции от “червените”, или подписване на договор за основен рекламодател с иберийците.Именно тази фирма ще инвестира в някоя от базите на ЦСКА, където ще бъде изграден въпросният камп.
 
“Официалната информация засега е договор за сътрудничество между двата клуба, но имайте предвид, че се водят много по-сериозни преговори. Връзката между Перес и ЦСКА е направена от виден европейски бизнесмен, който поддържа отлични контакти както с президента на Реал, така и с Димитър Борисов. Интересните новини тепърва предстоят. Не забравяйте, че вече вървят и разговори между “Титан” и Васил Божков, макар Борисов упорито да отрича”, заяви информатор на БЛИЦ.