Шефът на съдиите Костадин Костадинов заяви, че отмененият гол на Локомотив (Пловдив) срещу ЦСКА е редовен и по всяка вероятност асистент-рефера на Таско Тасков "ще почива" следващия кръг. Както е известно, снощи "червените" победиха с класическото 3:0 "смърфовете", а в 40-ата минута не беше зачетен гол на Михаил Венков. Бившият национал се разписа с глава, но асистентът на Тасков маркира засада. От телевизионните повторения обаче се видя, че не Венков е зад отбраната на ЦСКА, а сътборникът му Хуан Пабло Компагнучи. Въпреки бурните протестите на "смърфовете", Тасков бе категоричен и не зачете попадението.

"Трябва да се следи правилото „Изчакай и виж” и тогава да се отсъди. Сега и да се извиня на Локомотив (Пловдив), няма да ги огрее много, защото са загубили точки", обясни пред "Канал 3" Костадинов.

"Ако бях на мястото на Таско Тасков нямаше да свиря нито едно от положенията, въпреки че при дузпата на ЦСКА има контакт между Лучини и Мораес. Но той е в правото си, защото всичко се развива в наказателното поле", категоричен е шефът на съдиите.

"Не съм говорил с Таско за репликите към Бандаловски. Не им е работа на съдиите на коментират футболистите, както и играчите да коментират съдиите. Има си правилник, подават се жалби и се следва процедурата. Има начин да се разбере какво точно са си казали", каза още Костадинов, който похвали съдията Станислав Тодоров, че не даде дузпа за Миньор срещу "Левски" (0:1).

"Падането на Крум Бибишков бе симулация. Картонът му е напълно заслужен", конкретизира Костадинов.