Председателят на Съдийската комисия към БФС Йордан Сталев покани журналисти да ръководят приятелската среща между отборите на арбитрите от Първа и Втора лига. 

"Това, което успях да постигна в краткото време, откакто оглавявам съдийството, беше да успокоя реферите. Момчетата са спокойни вече, имаше някакво напрежение преди. Грешките са две-три, говоря за сериозни грешки, които са повлияли на резултата на мача, мисля, че съдиите се представят добре. Иначе грешките са част от играта, винаги ще ги има, дори на световно ниво, приемат се", заяви Сталев пред "Гонг".

"Имам идеи, никой съдия няма да знае на какъв мач ще отиде. От новия сезон няма да има допълнителни асистент съдии (ДАС) (б.р. - реферите до вратите)", съобщи Сталев за настъпващата промяна.

"Срещите между рефери и клубове ще бъдат по-чести. Евентуално съдийските назначения ще бъдат оповестявани в петък, но трябва да говоря и с тях. Бройката на съдиите в Първа лига остава същата. За следващия сезон съдиите, които ще ръководят срещи ще са 18", добави Сталев.